Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een verse dosis regionale actualiteiten, met deze keer: meer bezoekers voor Doornroosje en Luxor Live, hardcoreband Strike First stopt ermee, Pocketpop 2011 van start, bandselectie Kaf en Koren bekend, documentaire over Stella Kelder in de maak, jongerensessie This is HOW WE JAM! trapt af en Nijmegen Rock City organiseert Café-serie.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Meer bezoekers Doornroosje en Luxor Live

Poptempels Doornroosje en Luxor Live hebben beide een goed bezocht concertjaar achter de rug. Doornroosje ziet een stijging in alle kernactiviteiten, het totale bezoek aan al haar activiteiten is hoger dan ooit. Het gemiddelde aantal betalende bezoekers per concert en dance-concert steeg met eenzelfde percentage van 9%. Tien jaar lang is er een continue stijging in de bezettingsgraad waar te nemen: van 39.5% in 2001 naar 70% in 2010. In 2010 passeerden 59.304 betalende bezoekers verdeeld over 189 activiteiten de kassa, op een capaciteit van 400 bezoekers. Ook het Arnhemse poppodium Luxor Live kijkt tevreden terug naar 2010. Ruim 48.000 mensen wisten de weg te vinden naar de monumentale popzaal.  Luxor Live opende haar deuren in september 2008. In het eerste volledige jaar (2009) trok de zaal bijna 43.000 bezoekers, het aantal bezoekers is dit jaar gestegen met 12%.  
 
Strike First gooit handdoek in de ring

De Arnhemse hardcoreband Strike First houdt er mee op. Strike First werd opgericht in 2002 en specialiseerde zich snel tot heftig metalcore-combo. Na een flinke rits releases en shows stoppen de Arnhemmers er mee en spelen op 19 februari een afscheidsshow in Café The Stage in hun thuisstad. Bezoekers krijgen daarbij een gratis cd van de band.

Pocketpop 2011 van start

Pocketpop – de bandwedstrijd van het Land van Maas en Waal – begint in februari met de voorselectie. Bands en artiesten uit alle genres zijn welkom. Pocketpop kent een aantal voorrondes en natuurlijk een finale die traditiegetrouw plaatsvindt in d’n Bogerd te Druten op 2e paasdag. Een van de finalisten van Pocketpop speelt sowieso ook op de Gesel van Gelderland. Inschrijven kan via de website van Pocketpop.  

Bandselectie Kaf en Koren 2011 bekend

Kaf en Koren is de Nijmeegse studentenband-competitie, jaarlijks georganiseerd door Cultuur op de Campus. Uit een recordaantal van 29 aanmeldingen zijn 12 bands geselecteerd die in de voorrondes gaan strijden om een finaleplaats. De deelnemende bands  zijn: Tusk, Monomania, Fallen Leaves in June, True Citizen, Van Oorsprong, Madeline&Roderick, The Square Lemons, Original Taste, Hadrian’s Wall, Barefoot Trilbies, Burning Paris en In the Backseat. De voorrondes van Kaf en Koren 2011 vinden plaats op 5 april, 19 april, 10 mei en 24 mei vanaf 20.00u in het CultuurCafé op de campus. De finale is op 23 juni in Doornroosje.

Documentaire Stella Kelder in de maak  


Huub Hofs heeft de ambitieuze taak op zich genomen een documentaire te maken over de roemruchte Nijmeegse Stella Kelder. Schrijver Frank Antonie van Alphen – zelf bezig met een boek over een halve eeuw Nijmeegse popmuziek – helpt hem hierbij. De Stella Kelder – tien tot vijftien meter onder de grond gelegen aan de Muchterstraat - was de hot spot voor jazz en pop in de jaren zestig. De initiatiefnemers van het Stella Kelder-project zoeken contact met rock-, beat-, pop-, en jazzmuzikanten die er hebben gespeeld. Maar ook met kasteleins, bezoekers en personeel van andere horecagelegenheden, waar livemuziek in zogenaamde jongerencafés werd vertolkt.

Jongerensessie This is HOW WE JAM! van start

This is HOW WE JAM! is een initiatief van de Lindenberg en Stichting PAN in samenwerking met New Arts Nijmegen. Het betreft een jamsessie speciaal voor jongeren. Tijdens de sessies worden de jongeren begeleid bij het jammen, zodat ook jongeren zonder ervaring kunnen aanschuiven. Voor iedere sessie is er een  gratis workshops in het samenspelen. Meer informatie is te vinden op de websites van de Lindenberg, Stichting PAN en New Arts Nijmegen.

Nijmegen Rock City organiseert Café-serie

Nijmegen Rock City organiseert komende tijd een serie intieme kroegconcerten. Namen uit de NRC-stal zullen hierbij de ronkende versterkers laten voor wat ze zijn en zich wagen aan een akoestisch optreden. Onlangs vond de eerste editie plaats ongeplugd vertoonden. Komende maanden volgt er nog een drietal edities. Kijk voor het programma op de website van NRC.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland