Win kaarten voor dansen in huiskamersfeer bij 8Bahn Area NYE

“Het gaat een onvergetelijke avond worden.”

Tekst: Robin van der Beek ,

Dansend het nieuwe jaar in? Genoeg feesten om uit te kiezen. Een van de nieuwkomers op de agenda is: 8Bahn Area NYE. Op het voormalig defensieterrein in Ede worden maar liefst vijf verschillende podia ingericht waar men 2012 in kan luiden.

“Het gaat een onvergetelijke avond worden.”

Dansend het nieuwe jaar in? Genoeg feesten om uit te kiezen. Een van de nieuwkomers op de agenda is: 8Bahn Area NYE. Op het voormalig defensieterrein in Ede worden maar liefst vijf verschillende podia ingericht waar men 2012 in kan luiden.

Liefhebbers van elektronische muziek kunnen hun geluk niet op, want er wordt een prachtig gevarieerd programma aangeboden. Van grote namen tot lokaal talent. Van techno tot jazz. De headliner van de avond is ongetwijfeld Speedy J. Deze Rotterdamse dj en producer zal zijn pompende techno drie uur lang op het hoofdpodium ten gehore brengen. De 8Bahn All Stars (Armin Pillen, Patski, Einzel en Lé-fi) en de Arnhemse organisatie New Dutch School  (William Köster en Normano) maken de line-up van de grote zaal compleet. In deze zaal zal worden uitgepakt met 3D-visualisaties.

Naast deze grote zaal, zijn er door de organisatie vier ‘huiskamers’ gecreëerd die elk een compleet andere invulling hebben. Cassette Collectief - bekend van de clubavonden in Amsterdam - zal een van de zalen hosten. Simon Weiss is een van de optredende artiesten. Verwacht bij Cassette Collectief slow-house en minimal met jazzinvloeden.

Le Voyage staat bekend om de muzikale reis die de heren graag maken. Een mix van stijlen waarbij vooral disco en electro de boventoon zal voeren. Bekendere namen in de zaal van Le Voyage zijn Ian Martin en Robert Auser.

De local heroes komen aan bod in de Ede posse-zaal. Zo hebben zowel Nijmeegse als Arnhemse technoliefhebbers de vier heren van ESHU al eens kunnen bewonderen bij respectievelijk Herfstdrift of Oostblok in Luxor. Alle artiesten van deze area hebben een connectie met Ede.

De laatste huiskamer is niet in een hokje te plaatsen. Juxtapose staat juist voor het mixen van stijlen en buiten gebaande paden treden. Bert de Rooij is de meest in het oog springende naam. Als een van de oorspronkelijke initiatiefnemers van 8Bahn zal zijn optreden toch een beetje voelen als thuiskomen.

Pascal Rietman van de 8Bahn crew vertelt over de avond. “8Bahn Area NYE is de tweede avond die georganiseerd wordt op het voormalig defensieterrein in Ede. Alle kaarten in de voorverkoop zijn inmiddels uitverkocht. Wel zijn er nog 100 kaarten te koop op de avond zelf. Bezoekers krijgen een muzikaal en visueel hoogtepunt voorgeschoteld. Uiteraard is er ruimte voor een twaalf-uurmoment, zowel binnen als buiten op het terrein. Uniek zijn de ‘huiskamers’ die de verschillende organisaties naar eigen inzicht mogen invullen. Het gaat een onvergetelijke avond worden.”

Wil jij kans maken op gratis kaarten voor 8Bahn Area NYE? Dat kan, want 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 4x2 kaarten verloten onder degenen die het goede antwoord weten op de volgende vraag. Stuur je antwoord voor maandag 26 december 23:57 uur naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl.

Wat is de naam van de internationale technohit die de doorbraak van Jochem Paap aka Speedy J betekende?

Winnaars krijgen op 27 december bericht.