Win kaarten voor Katzenjammer in Luxor Live Win kaarten voor Katzenjammer in Luxor Live

De vier meest eminente, prominente en decadente dames van Noorwegen komen naar Arnhem

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Katzenjammer in Luxor Live

De vier meest eminente, prominente en decadente dames van Noorwegen komen naar Arnhem

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

'Het vrijgezellenfeest van Calamity Jane', zo noemen ze Katzenjammer vaak. De vier wilde wieven uit Oslo maken er sinds 2005 dan ook een prettige chaos van op het podium. Vrijdag 26 augustus is Luxor Live in Arnhem aan de beurt. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen geeft 2x2 kaarten weg.

De vier meest eminente, prominente en decadente dames van Noorwegen komen naar Arnhem

 

'Het vrijgezellenfeest van Calamity Jane', zo noemen ze Katzenjammer vaak. De vier wilde wieven uit Oslo maken er sinds 2005 dan ook een prettige chaos van op het podium. Ze hebben zichzelf hun uitgebreide instrumentarium aangeleerd, een bizarre combinatie van accordeon, mandoline, gitaar, piano, basbalalaika, 'glockenspiel', trompet, kazoo, banjo en drums. Om er een paar te noemen. En man, man, man, wat een vurig stelletje is het bij elkaar als ze hun mix van folk, poprock, country en balkanmuziek spelen, geïnspireerd door Goran Bregovic, Django Reinhardt en Donald Duck. Donald Duck?

Ja, in strips komen instrumenten tot leven en dat gebeurt op het podium ook. De bandnaam verwijst dan ook naar de strip Katzenjammer Kids, de langstlopende cartoonserie ooit. Na het debuutalbum uit 2008 moet in 2011 de langverwachte opvolger verschijnen. Dat belooft een bruisende avond in de grote zaal van Luxor Live.

Op donderdag 25 augustus speelt Katzenjammer in Arnhems Luxor Live en 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2x2 kaartjes weggeven aan diegene die het juiste antwoord weet op de volgende vraag.

Deze herfst komt het tweede album uit, getiteld A Kiss Before You Go. Hoe heet het debuutalbum van Katzenjammer?

A. Kiss And Tell
B. Le Pop
C. What's Cooking, Good Looking?

Stuur het juiste antwoord op de vraag vóór donderdag 25 augustus 11:57 uur naar prijsvraag@3voor12arnhemnijmegen.nl.
 
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland