Nederska van Skandaal! en ninetiesrock van ASH ONE

Afwisselende tweede ronde van de Roos van Nijmegen

Tekst: Erik Nijsten / Foto's: Rianne Luiten ,

De tweede ronde van de Roos van Nijmegen in Merleyn was een afwisselende avond met ska van Skandaal en rock van ASH ONE. Beide bands zetten een goede show neer waar een redelijk gevuld Merleyn van kon genieten.

Afwisselende tweede ronde van de Roos van Nijmegen

De tweede ronde van de Roos van Nijmegen in Merleyn is een afwisselende avond met ska van Skandaal en rock van ASH ONE. Beide bands zetten een goede show neer waar een redelijk  gevuld Merleyn van kan genieten.

“Vrolijke, swingende, pompende, mooie, harde, ontroerend echte ska” staat er te lezen op de website van Skandaal! De muziek van deze band is inderdaad nederska in optima forma. De hele band speelt superstrak, maar vooral de blaassessie maakt van het optreden een swingend geheel. Skandaal! zet vanaf de eerste minuut het tempo er goed in en al snel dansen de eerste rijen van het publiek mee. Tijdens het laatste nummer Nooit Genoeg zingt het publiek enthousiast mee met de tekst “ik doe alles wat ik doe, maar het is nooit genoeg”. Nooit Genoeg is een vrolijk popnummer dat niet zou misstaan als single. Hoewel sommige nummers op elkaar lijken, zet Skandaal! een goede set neer.

De tweede band ASH ONE grijpt terug naar rockmuziek uit de jaren negentig. Sebadoh, Tool, Masters Of Reality, Creed; veel invloeden zijn terug te horen in het geluid van de band. De zanger heeft een mooie stem en beheerst ook het schreeuwen goed. Een aantal nummers springen er uit door mooie deuntjes of strakke riffs.  ASH ONE zet een prima optreden neer en de bandleden hebben er duidelijk zin in. Hoewel de muziek niet echt vernieuwend is, klinkt het als geheel goed.

Vanwege privéomstandigheden gaat het optreden van Evenwicht niet door. Het blijft deze avond dan ook bij deze twee optredens. Skandaal! en ASH ONE hebben met veel plezier twee goede optredens neergezet met twee totaal verschillende muzikale geluiden. Het zal mij benieuwen wie er naar de finale gaat.