MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume IX: Kaf en Koren 2011

Muzikale voorbereiding op eerste bandwedstrijd van dit jaar

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op dinsdag 5 april gaat de studentenbandcompetitie Kaf en Koren 2011 van start. Voor een gedegen voorbereiding op deze bandwedstrijd van Cultuur op de Campus biedt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een MP3VOOR12/Kaf en Koren 2011 aan. Hierop zijn bijna alle deelnemende bands vertegenwoordigd. Een betere start is er niet te maken!

Muzikale voorbereiding op eerste bandwedstrijd van dit jaar

Op dinsdag 5 april gaat de studentenbandcompetitie Kaf en Koren 2011 van start. Voor een gedegen voorbereiding op deze bandwedstrijd van Cultuur op de Campus biedt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een MP3VOOR12/Kaf en Koren 2011 aan. Hierop zijn bijna alle deelnemende bands vertegenwoordigd. Een betere start is er niet te maken!

De compilatie is hier te downloaden!

Burning Paris – Hey Hey
De leden van de energieke band Burning Paris zijn afkomstig uit Brabant en Gelderland. Ze spelen gitaarrock met een melancholisch tintje. De invloeden zijn divers, waaronder de kracht van Incubus en Foo Fighters en de cross-over sound van Guano Apes en Paramore.

Hadrian’s Wall – Lonely Mile
Hadrian’s Wall won dit jaar al de bandwedstrijd “Slag om Paaspop”. Het trio uit Aalten maakt indie met aparte drumritmes à la Moss, complexe baslijnen en een galmende gitaar, kenmerkend voor onder andere U2.

In The Backseat – White Lies
In the Backseat is een vierkoppige alternatieve rockband uit Weert. Geïnspireerd door bands als Editors en The Gaslight Anthem staat In the Backseat garant voor een strakke ritmesectie met veel ruimte voor interessante leadgitaarpartijen en catchy zanglijnen. 

Fallen Leaves In June – Streak of Bad Luck
Fallen Leaves In June vindt zijn oorsprong in Goch. Het kwartet maakt akoestische popmuziek en is ontstaan vanuit een soloproject van zanger en gitarist Christian Arts. De melodieën en persoonlijke teksten nodigen het publiek uit om te luisteren, na te denken en op zoek te gaan naar zichzelf.

Tusk - Stating The Obvious
Tusk staat voor stevige, ritmische poprock met veel aandacht voor melodie. Een vleugje van het een of het ander (reggae, folk); daar zijn de vier heren ook niet vies van. De songteksten van Tusk gaan over allerlei zaken - groots en minder groots - waarmee je wordt geconfronteerd tussen je twintigste en je dertigste: vrouwen, trots, keuzes, niet ouder willen worden, noem maar op.

The Square Lemons - Cherry Pie and Ice Cream
De indie- en poprockband The Square Lemons staat klaar om helemaal los te gaan. Het repertoire bevat up-tempo rocknummers, verrijkt met een aantal meeslepende klanken. Inmiddels wordt de laatste hand gelegd aan de ep In Case You Didn’t Notice.

Van Oorsprong - Go To The Limit
Van Oorsprong is een jonge band uit de Achterhoek, in het voorjaar van 2009 ontstaan uit een aantal regionale bands. Tijdens het uitgaan besloten de bandleden samen te gaan jammen en na een eerste spetterende sessie sloegen ze de handen ineen en ontstond Van Oorsprong. De band speelt nu alleen nog maar eigen muziek, vaak omschreven als frisse poprock.

Original Taste - Without my Head
Original Taste combineert saxofoons, oldskool Hammond, drums, trombones en gitaren op maximale snelheid tot een skafeestje waar je u tegen zegt.

True Citizen - Grey Buildings
De stijl van True Citizen gaat in de richting van melodische en experimentele rock. Het jaar 2011 moet voor dit kwartet het jaar van de doorbraak worden. Aan hun energie zal het in elk geval niet liggen.

Barefoot Trilbies – Beating Me Up
De vier leden van Barefoot Trilbies zeggen hun inspiratie te halen uit een brede waaier van artiesten van Led Zeppelin
tot Amy Whinehouse en van Bob Marley tot Louis Armstrong. Met een fikse dosis energie zullen ze zich aan je voorstellen tijdens Kaf en Koren 2011.

Madeline & Roderick
Evenredig geïnspireerd door psychologie van de koude grond, klassieke horror en Kraftwerk, ontstond Madeline & Roderick in januari 1989. Na 21 jaar rijping voegen zij de daad bij het woord en delen zij voor het eerst de verhalen die eerder en authentieker zijn vertolkt.