MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen X: Paasconcerten 2011 editie! MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen X: Paasconcerten 2011 editie!

Muzikale eieren met Pasen te vinden op de Jacobiberg!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen X: Paasconcerten 2011 editie!

Muzikale eieren met Pasen te vinden op de Jacobiberg!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Tijdens Pasen zijn er weer de traditionele Paasconcerten op de Jacobiberg, al sinds 1976 een begrip in Arnhem en verre omstreken. Om je voor te bereiden op al het moois wat je daar kunt zien en horen trakteren wij je op een MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Paasconcerten 2011 editie! Ook dit jaar zal 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen aanwezig zijn met Café 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in de Rietveldzaal.

Muzikale eieren met Pasen te vinden op de Jacobiberg!

Tijdens Pasen zijn er weer de traditionele Paasconcerten op de Jacobiberg, al sinds 1976 een begrip in Arnhem en verre omstreken. Om je voor te bereiden op al het moois wat je daar kunt zien en horen trakteren wij je op een MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Paasconcerten 2011 editie!

Ook dit jaar zal 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen aanwezig zijn met Café 3VOOR12/Gelderland in de Rietveldzaal. Tussen de optredens in de grote zaal door kun je hier akoestische sets horen van bands die eerder of later tijdens de Paasconcerten alle registers open trekken. Final Four, Sane, Leeways, Page Zero zullen in de Rietveldzaal (semi) akoestisch een korte sessie gaan doen.
 
Voor een gedegen voorbereiding op de Paasconcerten kun je hier een compilatie van alle bands downloaden.


Leeways - Leeway
Leeways is een band die een mix brengt van reggae/funk-hiphop. De band bestaat uit drums, bas, gitaar en 2 vocalisten. Als de band live speelt zorgen ze elke keer weer voor voor een energierijk optreden waarbij het publiek een lekkere party meemaakt.

Page Zero – Saturday At The Stickies
De band Page Zero vormde zich in het najaar van 2009 in Arnhem. Ze startte met vier man waarvan er één is afgevallen maar de ideeën bleven vloeien. Een missie om alle genres te mixen met energieke alternatieve rock is reeds in volle gang! Laat de lege pagina's vol geschreven worden!

Vitamin14™ - My Skeleton
Vitamin14™ is een gezonde crossover van funk en rock, rijk aan energie. Funky bas, opzwepende drums, fel gitaarwerk en veelzijdige zang. Bekende ingrediënten, vernieuwde smaak. Veelzijdiger dan de schijf van vijf en het beste te genieten in goed gezelschap.

Easy Trigger – Feels Like Dawn
Alsof een zwaarbeladen goederentrein op volle snelheid in je gezicht knalt. Als een broeierige avond in augustus, waarvan je zeker weet dat hij eindigt in donder en bliksem. Easy Trigger is de favoriete bastaardzoon van Fu Manchu en de Foo Fighters, met melodieuze samenzang die dwars door een muur van gitaren, pompende bas en strakke drums snijdt. Vind je Feels Like Dawn gaaf? Hij staat op On and On, de nieuwe plaat die 4 juni uitkomt. Kan je niet wachten? Nu kan je ook al de track Not Alone van www.easytrigger.nl plukken!

Final Four – Let’s Go
De Arnhemse band Final Four maakt alternatieve rockmuziek met punk/funk invloeden. Inspiratie komt van Muse, Paramore & Billy Talent. Stop de catchy gitaarriffs, melodieuze power ballads en 4 energieke muzikanten bij elkaar en samen zorgen ze voor een waanzinnige show!

LADA! – Abigail
"We maken muziek die we zelf graag luisteren. Na allemaal in verschillende bands gespeeld te hebben, besloten we dat het verschil in muzieksmaak, maar ook de overeenkomsten hierin leuke muziek op kon leveren. We maken nog steeds met heel veel plezier muziek met elkaar. Dit worden onze tweede Paasconcerten, het leuke hiervan is dat we kunnen horen wat er in Arnhem en omstreken op muzikaal gebied gebeurd. We gaan dan ook weer met veel plezier optreden en luisteren."

Marcel Verbeek – Meltdown
Met helden als James Taylor, Paul Simon, Ryan Adams en Radiohead weet de Nijmeegse singer-songwriter Marcel Verbeek waar hij de mosterd haalt. Zijn songs, warme stemgeluid en fingerstyle gitaarspel kwamen voorheen niet van de zolderkamer af, maar dat is nu wel anders. Met zijn sfeervolle debuutalbum Days to Come op zak is Marcel klaar voor het grote publiek.

Sane – The Cycle

Sane is muziek die tot diep in je ziel doordringt. Je zult meegetrokken worden door de verassende wendingen in de met energie overstromende nummers. De melodieuze zanglijnen snijden subtiel door de stevige gitaarpartijen heen, wat ervoor zorgt dat Sane ver doordreunt tot in de fundamenten van Arnhem en Nijmegen.

Songs To Kill Zombies To – Shoot ‘Em In The Head

Songs To Kill Zombies To (STKZT) is een 5 koppige metalcore / deathcore formatie uit Arnhem. Hun muziek valt onder metalcore met deathcore invloeden, maar zelf noemen ze het liever "ZombieCore". STKZT mixed de heavy riffs en catchy melodieën van metalcore met de vieze gore breakdowns en de vocalen van de deathcore. Deze combinatie helpt de luisteraar om motivatie en energie te vinden voor het afhouden van de zombies. STKZT heeft al een aantal shows achter de rug en nog een aantal in het vooruitzicht en ze zijn van plan om de hele metalcore scene in Nederland en daarbuiten te overdonderen met hun repetoire.

The Embrassibles – Getting Started

The Embrassibles is een bende gezellige muzikanten met een voorliefde voor 'heavy messing'. Ze mixen jazz, hip-hop, funk en soul op hun eigen wijze tot een spetterend geheel. Soms gevoelig, soms met grof geschut. Embrace the Brass!

Audio Outrage - I Wanna

Op 8 november 2008 was er een zeer melige soiree op het SSgN. Op deze school zat een groepje vriendelijke jongens, die allemaal die avond op het programma van de soiree stonden. Natuurlijk waren de jongens goed voorbereid en hadden ze een fles whisky gekocht om deze voor het hele festijn begon naar binnen te werken. Tijdens het avondeten kwam een van de jongemannen (Felix v/d Berg) op het idee om een bandje te vormen, Bottle of Whiskey. Na een aantal leuke gigs op meerdere plekken was het tijd om serieus na te denken. Na een aantal aanpassingen in de bezetting is de band geëvolueerd tot het zooitje ongeregeld dat het nu is: Audio Outrage.

Miriam Moczko – All In One

Miriam schrijft, zingt en speelt liedjes vanuit de behoefte te begrijpen en uit te leggen wat niet begrepen en uitgelegd kan worden. Na een lange muzikale zwerftocht als violiste in orkesten, straatmuzikante in ‘waar dan ook’, zangeres in trip-hop en rock bands, danseres en ga zo maar door, kwam Miriam weer ‘thuis bij het liedje’. En dat is precies wat Miriam Moczko nu doet. Liedjes verzinnen. Zoals ze als klein meisje op de stoep van haar ouders’ huis liedjes verzon. Breekbaar, ingetogen en recht uit het hart.

Indasol – Somebody Turn This Thing Around

Indasol is geboren in Nijmegen als Niek Pronk. Probeert gevoel te leggen in het geluid wat hij produceert. Gewapend met een gammele gitaar en een rauwe pure stem weet hij te raken waar hij maar raken kan. Intens tot op het bot.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland