Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen!

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen! ,

Een dosis lokaal nieuws, met deze keer: Diggeth gekozen als opener voor Slayer en Megadeth, GESEL XL zoekt bands en acts uit heel Gelderland, Poetracks Talent nieuwe Nijmeegse bandwedstrijd.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Achterhoeks Diggeth voorprogramma Slayer en Megadeth
14 april staan metal-giganten Slayer en Megadeth in het kader van hun European Carnage Tour 2011 in het Klokgebouw in Eindhoven voor een eenmalige show in Nederland. Het management van beide bands heeft zijn oog laten vallen op het Achterhoekse Diggeth om het voorprogramma te verzorgen. Dat de band is uitverkoren om te spelen met Megadeth en Slayer zien de drie muzikanten van Diggeth als een bijzondere eer: “Het is echt fantastisch om met 2 bands het podium op te gaan waar je de platen van in je kast heb staan, waar je tientallen kilometers voor op de fiets zat om die platen te kopen! Buiten dat het voor ons als band absoluut een erkenning is, voelen we ons weer even 15.”

GESEL XL zoekt bands & acts uit heel Gelderland
GESEL XL, hét showcasefestival voor nieuw Gelders poptalent, zoekt bands voor de editie van 2011, in alle genres en stijlen en windstreken uit Gelderland. Bands kunnen reageren tot 15 mei, maar ook tips voor nieuw bandtalent zijn welkom. Mail de organisatie en schrijf je in!

Poetracks Talent: nieuwe wedstrijd voor bands en solo-muzikanten uit Nijmegen
Zet een gedicht op muziek. Dat is de opdracht bij Poetracks, een project waar onder meer De Staat, Lucky Fonz III, Tjeerd Bomhof en Giovanca aan hebben meegedaan. Voor Poetracks Talent zoeken organisatoren Wintertuin, BigMouth en Doornroosje muzikanten uit Nijmegen die niet ouder zijn dan 24 jaar die het gedicht Wie houdt Linda tegen? van stadsdichter Dennis Gaens op muziek zetten.
De demo van de song dient vóór 1 september te worden ingestuurd. De beste inzenders treden op 11 oktober op in Merleyn, tijdens de finale van Poetracks Talent. De winnaar van de finale wint een optreden tussen grote namen in op 24 november Doornroosje bij Poetracks.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland