Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuwe dosis lokale actualiteiten, met deze keer: Doornroosje brengt boek en dvd uit over 40-jarig bestaan, sloop dreigt voor poppodium Eucalypta en open podiuminitiatief Winterkost zoekt bands.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

 

Boek 40 jaar Doornroosje in de verkoop

Doornroosje brengt op 28 november samen met Literair Productiehuis de Wintertuin een boek uit over 40 jaar Doornroosje. Filmwerkplaats DZIGA maakt een documentaire over dit onderwerp. Deze zal als DVD aan het boek worden toegevoegd. Het boek wordt in luxe uitgave gedrukt en bevat de DVD. Het boek is in de voorverkoop voor €30,- (normale prijs €40,-) te koop via de website van Doornroosje en verschaft (indien gewenst) gratis toegang tot de officiële presentatie. Daarnaast krijgen vroegkopers er ook een echt stukje van het pand van Doornroosje bij. Zondag 28 november wordt het boek gepresenteerd als onderdeel van het Wintertuinfestival. 

Poppodium Eucalypta met sloop bedreigd

Poppodium Eucalypta in Winterswijk wordt met sloop bedreigd. Het podium was ruim een decennium in afwachting van een aanstaande renovatie. Eucalypta gaat op de lokatie aan de Jeugdkerkstraat definitief zijn deuren sluiten en sloop van het pand dreigt. Het jongerencentrum is tijdelijk ondergebracht in het oude postkantoor van Winterswijk, maar zal daar niet kunnen blijven. Het laatste serieuze poppodium van Winterswijk lijkt daarmee definitief te verdwijnen. Meer informatie over de sluiting en de toekomst van popmuziek in Winterswijk vind je op het volgende blog.

Open podium Winterkost zoekt bands

In oktober start de derde editie van de Winterkost-tour die tot december plaatsvindt in het Rivierenland. Winterkost is een open podiuminitiatief zonder competitie-element, georganiseerd door Mozaïek Welzijndiensten en  Cultuurpact Rivierenland. Dit jaar zijn er zeven deelnemende gemeenten. Naast Buren, Neerijnen, Geldermalsen, Tiel en Neder-Betuwe zijn dit jaar ook de gemeenten Zaltbommel en West Maas en Waal aangesloten bij Winterkost. De organisatie zoekt beginnende bands, rappers, acts, dj’s etcetera, die gebruik willen maken van dit open podium. Jong talent uit Rivierenland (tussen de 13 en 23 jaar) kan zich aanmelden via de website van Winterkost.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland