Win kaarten voor Hanggai! Win kaarten voor Hanggai!

Luxor Live tipt bijzondere Mongoolse zang met punkrandje

, redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Win kaarten voor Hanggai!

Luxor Live tipt bijzondere Mongoolse zang met punkrandje

redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

De Chinees/Mongoolse band Hanggai, die de wonderlijke vocalen van de Mongoolse steppen (boventonen en keelklanken) inzet in alledaagse liedjes, is een opvallende verschijning. De band is inmiddels niet alleen in China een fenomeen, maar krijgt ook in Europa steeds meer fans en waardering. Op donderdag 28 oktober staat de band in Luxor Live. Win nu kaarten voor dit concert!

Luxor Live tipt bijzondere Mongoolse zang met punkrandje

De Chinees/Mongoolse band Hanggai, die de wonderlijke vocalen van de Mongoolse steppen (boventonen en keelklanken) inzet in alledaagse liedjes, is een opvallende verschijning. De band is inmiddels een fenomeen in China binnen de wereldmuziek en krijgt ook in Europa steeds meer fans en waardering. Op donderdag 28 oktober staat de band in Luxor Live. 

De bandleider van Hanggai speelde jarenlang in een punkband voordat hij gegrepen werd door boventoonzang. De band baseert zich op traditionele muziek uit Mongolië, maar geeft een eigen draai aan hun songs, vaak drank-, feest- en slaapliederen. Doordat Hanggai de traditionele instrumenten als de morin huur (een viool met paardenhaar), de tobs huur (een luit met twee snaren) en de traditionele Mongoolse boventoonzang combineren met hun ervaringen in de pop- en rockscene van de grootstad Peking geven ze een unieke stem aan de Mongoolse bevolkingsgroepen in China.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen mag 2 x 2 kaarten weggeven voor dit concert op donderdag 28 oktober. Winnen? Doe dan mee met onderstaande prijsvraag.

Het woord 'hanggai' verwijst naar twee betekenissen. Noem er een van.

Mail je reactie voor 11.57u op woensdag 27 oktober naar de redactie en maak kans op kaarten voor het concert!

optreden Hanggai | Luxor Live | donderdag 28 oktober | zaal open 20.30u | aanvang concert 21.00u | entree € 15,-
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland