Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vers van de pers, met deze keer: Ruben Block (Triggerfinger) geeft workshop op GESEL XL, Zilveren Stadspenning voor oprichter Open Park en Nieuw vinyl-label Shipwrec viert kick-off in Merleyn.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Ruben Block (Triggerfinger) geeft workshop op GESEL XL

De Gelderse popshowcase GESEL XL staat voor de deur. Vrijdag 5 en zaterdag 6 november bruist Arnhem van de Gelderse popmuziek. Muzikanten uit alle disciplines zullen hun kunsten vertonen op de relevante podia in de hoofdstad. Ook dit jaar organiseert GESEL XL weer de nodige interessante workshops voor muzikanten en anderen geïnteresseerden. Met als deze keer als klapstuk een workshop gitaar door niemand minder dan Ruben Block, frontman van de vermaarde Belgische rockformatie Triggerfinger! Wees er snel bij en schrijf je in via de website van GESEL XL!

The Stage start met opnemen live-shows

Stichting Pandora's Box en Café The Stage bieden sinds kort de mogelijkheid om de live-optredens van bands op te nemen. De opnamens worden volledig voor de bands afgemixt. Doordat vorige maand door ziekte bij Judas' Wolf de opnamen niet door konden gaan zijn de eerste twee bands die hier nu gebruik van maken Pink Circus en La Zona, tijdens hun show op 19 november.

Zilveren Stadspenning voor ‘Koning van Ronde Weide’

Zondag 3 oktober werd bij de viering van 20 jaar Park Open in Arnhem grondlegger en drijvende kracht Hans van Vrijaldenhoven onderscheiden met de Zilveren Stadspenning. Vrijaldenhoven heeft zich 20 jaar lang met hart en ziel ingezet om van zijn ideaal (gratis toegankelijke concerten voor iedereen) een succes te maken. Het college van B&W toonde haar waardering door hem een Zilveren Stadspenning toe te kennen. Wethouder Gerrie Elfrink overhandigde de prijs.

Nieuw vinyl-label Shipwrec viert kick-off in Merleyn

Platenlabel Shipwrec is opgericht om bijzondere, spannende en vooral avontuurlijke elektronische muziek uit te brengen op vinyl. Het initiatief viert vrijdag 15 oktober zijn kick-off in Merleyn. Shipwrec perst oplages van 300 stuks, met uniek artwork, verzorgd door de Nijmegenaren van Atelier 152. Alle releases bevatten een code waarmee de digitale bestanden kunnen worden gedownload. De mastering van de platen is in handen van niemand minder dan elektronica-veteraan Rude 66. De eerste twee releases zijn van  Maarten van der Vleuten en Funckarma. Tijdens de kick-off in Merleyn zal Roel Funcken een set vol dubstep, breaks en beats weggeven.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland