MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VII: GESEL XL MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VII: GESEL XL

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VII: GESEL XL

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Op 5 en 6 november vindt GESEL XL, het Gelders popweekend, weer plaats. In Arnhem zul je in Willemeen, Luxor Live, The Stage, de Jacobiberg en Bosch een dwarsdoorsnede van de Gelderse popscene kunnen aanschouwen. Wij trakteren je alvast op een prettige voordeelverpakking van 12 van de optredende bands.

Een mooie muzikale voorbereiding op GESEL XL

Op 5 en 6 november vindt GESEL XL, het Gelders popweekend, weer plaats. In Arnhem zul je in Willemeen, Luxor Live, The Stage, de Jacobiberg en Bosch een dwarsdoorsnede van de Gelderse popscene kunnen aanschouwen. Om goed beslagen ten ijs te komen, trakteren wij je op een prettige voordeelverpakking van 12 van de optredende bands. Van hiphop tot metal en van rock tot punk; deze compilatie biedt een breed overzicht van wat er op lokaal niveau speelt. De volledige compilatie is hier te downloaden.

BillyConnected - Disappear Here
‘Floating Rock’ noemt BillyConnected haar muziek. Deze ontstaat door gebruik te maken van véél effecten en instrumenten als viool, glockenspiel en melodica. Standaard muziekstructuren worden veelal achterwege gelaten. Bands als Radiohead, Sigur Rós en Pink Floyd zijn dan ook grote inspiratiebronnen. Al een half jaar na oprichting won BillyConnected de landelijke finale van de Kunstbende, waar de jury de muziek groots en meeslepend noemde.

The Jacobites - So Long
The Jacobites, vernoemd naar een oude politieke groepering in het Verenigd Koninkrijk, spelen britsgeoriënteerde muziek. Soms rauw, soms warm, harmonieus en af en toe met enkele psychedelische invloeden. Zaterdag 27 november zullen ze hun eerste EP “So Long” presenteren tijdens Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in Merleyn!

The Punctuals - Gazing Into The Night
The Punctuals is een jonge band met invloeden uit de '60s punk en rock & roll. De vierhoofdige formatie brengt vernieuwing mee, maar ook gaan ze terug naar de "goeie ouwe tijd" van MC5 en The Stooges. Er zijn twee leadzangers waarvan één op drums, wat tekent voor een ruig zanggeluid. De grote hoeveelheid aan gitaarherrie wordt soms ook afgewisseld door een wat rustigere sologitaar of bas. Kortom: niet melodieus met een rauw randje máár helemaal rauw met een melodieus randje. De jongens hebben op verschillende podia, o.a. Appelpop en 013, gestaan en ze hebben hun eerste EP uitgebracht.

Barbarella - I Am The Wolf
De bandnaam Barbarella suggereert een voorliefde voor de jaren '60 'Love&Peace' vibe. Hoewel de band zeker voor wereldvrede is en een beetje liefde kan waarderen, is de muziek van Barbarella vooral 'hier en nu': Modern Times Rock 'n' Roll! Bands als Deep Purple, Black Sabbath en Uriah Heep hebben een grote invloed; het verband met jaren '60 en '70 hardrock is overduidelijk. Maar muziek stopte niet in 1976. Daarna kwamen punk, grunge en boven alles: stoner. Gooi dit allemaal bij elkaar en je hoort de definitie van Barbarella: groovende riffs, psychedelica en harde rock verpakt in strakke songstructuren.

Orange Maplewood - A Certain Flirt
Orange Maplewood, opgericht in 2008, is een hard rockende vijfmansformatie uit het oosten des lands. Ze combineren hun liefde voor sixties muziek met nieuwe helden zoals Queensof the Stone Age, Triggerfinger en Millionaire. Februari 2011 zullen ze in België gaan werken aan hun eerste EP!

Taxidermist - Killing Plane
In Taxidermist hervinden vijf muzikanten elkaar in het uitleven van hun eerdere, jarenlange ervaring met muziekstijlen als garagerock, hardcore en funk, nadat hun vorige groep – hiphopband Mosqio – uiteen is gevallen. Leunend op een ritmesectie met een hoorbaar zwak voor QOTSA, wordt het geluid van Taxidermist voornamelijk bepaald door een dubbele toetsenbezetting, vurig gitaarspel, het gebruik van samples en een gedreven zanger/frontman. Vol-vet, uitgesponnen, stevig.

The Mekanik - Run Run Run
The Mekanik maakt vuige garage‚Äźdisco. Geheel tegendraads, maar wel degelijk beïnvloedt door Britpop, zet The Mekanik een geluidsmuur van catchy electronische rock neer. Waar Kai Liebrand (bas) en Marjolijn Dokter (drums) een strakke basis neerzetten, zorgen Bram de Gruijter (zang & gitaar) en Remco van Zandvoort (synths & Rhodes) voor de catchy melodieën. Denk Soulwax met een vleugje Bloc Party en Snow Patrol en je komt uit bij de hippe, dansbare, maar rockende songs van The Mekanik.

The James - You Got It All
De viermansformatie The James ziet in 2006 het levenslicht. Geïnspireerd door bands als Joy Divison, Kings of Leon en The Doors schrijft de band stevige, energieke en radiovriendelijke indie-songs. Ook het ingetogen en akoestische genre wordt door The James niet geschuwd. Met een aantal frisse, soms bijna vrolijke songs, staan deze sympathieke heren garant voor een gevarieerde set.

Bunny Bonanzas - Model 16
Eigenlijk willen The Bunny Bonanzas helemaal niet retro klinken. Ze zijn namelijk nog nooit de gitaarwinkel uitgelopen met een hagelnieuwe versterker. De Bunnies kochten via marktplaats enkel ouwe meuk. Ook op het gebied van muzikale inspiratie zijn ze niet echt up-to-date. Tekenend hiervoor is de inmense platenkast vol zeldzame surf en rock&roll vinyl die één wand van hun oefenruimte bedekt. De band maakt soundtrack muziek die perfect past in een goedkope '50s sci-fi film, bij een '60s autoachtervolging of in een goede spionage film.

MutiaraTEC - Profielschets
MutiaraTEC, oftewel Broederschap van de Parel, kent zijn oorsprong in Doesburg en Ede-Zuid. Deze vierkoppige formatie, bestaande uit Rogero, Drexx, Luidje en L'empereur, staat op een gelijke lijn en met dezelfde benen in de muziek. Desalniettemin heeft elk lid hiervoor een andere soort benadering. Dit komt tot uitting tijdens hun live shows, waarmee zij reeds 013, P60, Luxor, ACU en verscheidene andere podia op hun grondvesten hebben kunnen laten schudden.

Routines - Friday
Dit Nijmeegse duo heeft de snelste start die je je kunt voorstellen. Via MySpace krijgen ze sinds september 2008 hun muziek bij het publiek en nu is er dan de graties te downloaden EP 'Dirty Money'. De voorloper op het te verschijnen album begin 2011.

Détaché - I Will Follow You
Détaché creërt een unieke sound, dat gekenmerkt wordt als diep & donker. Toch is hij erg divers & variërend; van diep en dubby naar de meer Berlijnse sound. Inspiratie haalt Détaché uit de natuur, vrienden en de dingen die om hem heen gebeuren. Er staat tevens een release gepland op het Friese label Klopfgeist.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland