Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een verse dosis lokaal nieuws, met deze keer: Darko Esser wint IJzeren Podiumdier, nieuwe popprogrammering in cultuurcentrum Bosch, Wax 'n' Wane tekent platendeal, PopSport gaat van start in Gelderland en de Jacobiberg houdt open dag.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Darko Esser wint IJzeren podiumdier
Doornroosje dance-programmeur Darko Esser is tijdens het Gala van de Popmuziek in de Melkweg is uit geroepen tot beste programmeur van het jaar. Hij heeft hiervoor IJzeren Podiumdier 2010 in ontvangst mogen nemen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door een vakjury die is aan gewezen door de VNPF (Vereniging voor Nederlandse Podia en Festivals). Essers werd door de jury omschreven als eigenwijs, creatief en toonaangevend. Klik hier voor de overige uitslagen en prijzen.

Coachingstraject PopSport start in Gelderland

In het seizoen 2010 - 2011 gaat PopSport ook in Gelderland van start. PopSport is een educatief muziekproject voor jongeren verbonden aan het voortgezet onderwijs in Gelderland en jonge muzikanten wegwijs maakt in de 'popbizz'. Met steun van een bandcoach en door deelname aan een flink aantal workshops door professionele muzikanten doen de bands de nodige kennis en ervaring op.Zo leren bands promotie te maken voor zichzelf, optredens regelen en gaan de studio in om een demo te maken.  Deze Gelderse editie is bedoeld om nieuw Gelders talent te kunnen afvaardigen voor de landelijke PopSport finale. Beginnende bands uit Gelderland kunnen vanaf 25 mei inschrijven voor deelname aan PopSport in Gelderland. 

DistributionLabel tekent Wax ‘n’ Wane voor cd release
Op 15 mei was de officiële release van Wax 'n' Wane's CD Island Café. In april 2010 tekende de band daarvoor een distributie en publishing deal met DistributionLabel.com. Dit label doet ook de distributie voor Lil' Wayne en Shifty van Crazy Town. DistributionLabel benaderde de Nijmeegse breakbeatband vanwege de internationale sound. In maart won Wax 'n' Wane de soundtrackcompetitie voor de Nijmeegse film de Waalsprong.

Jacobiberg organiseert popschool

Op zondag 6 juni is van 13.00 uur tot 17.00 de open dag van de Jacobiberg Popschool. Er zijn dan optredens en uitvoeringen te zien van een aantal leerlingen en je kan jezelf inschrijven voor een gratis proefles. De Jacobiberg Popschool is al meer dan tien jaar een begrip in Arnhem. De toegang is gratis. 

Nieuwe popprogrammering in cultuurcentrum Bosch 

Sinds de opening eerder dit jaar is het podium van café restaurant annex kunst en cultuurcentrum Bosch in gebruik genomen door het Arnhems Muziekplatform (AMP) met experimentele muziek op de donderdagavond. Daarnaast zullen er vanaf zaterdag 29 mei  op vrijdag en/of zaterdag ook popbands live te bewonderen in de zaal van Bosch. Daarnaast presenteert Bosch de ‘Afterparkparty’. Een wekelijks zomerfestijn op het terras van Bosch. Het terras is dan geopend voor akoestische live-muziek. Op de popavonden wordt popmuziek geprogrammeerd in de breedste zin van het woord. Van americana en aanverwanten tot broeierige pop- en wereldmuziek tot rock. Bosch mikt hiermee op een breder publiek dan het voormalig Kultuurhuis Bosch dat zich meer op de subcultuur richtte.