Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuwe dosis lokale nieuwigheden, met deze keer: In Memoriam: Chaos - Thierry Bellaire, Roosbeef start theatertour, de eerste namen van GeselXL bekend, nieuw cultuurplatform in Arnhem programmeert in Bosch, East of Eastern gaat niet door en RATM en Aerosmith komen naar Gelderland.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

IN MEMORIAM: Chaos – Thierry Bellaire

Op 3 maart is Chaos – Thierry Bellaire – overleden na een langdurig en zwaar ziekbed. Chaos was in de jaren tachtig en negentig een van de monumenten uit de Nijmeegse muziekwereld. Hij heeft als drummer gespeeld in punkbands als Sixteen Stitches, Ultimate Sabotage, Maximum Bob, Iscariot, Love Kills en Tyrants of the Ancient Law.


Roosbeef start tourt in theatrale setting


Vanaf maart zal Roosbeef te zien zijn in de Nederlandse theaters. Naast de nummers die men reeds kent van het album Ze Willen Wel Je Hond Aaien Maar Niet Met Je Praten zullen Roos en haar band ook nieuw materiaal presenteren, dat later dit jaar ook op plaat uit zal komen. De nieuwe cd van de band staat voor later dit jaar gepland. Roosbeef zal haar nieuw materiaal exclusief tijdens het theaterprogramma presenteren. De tournee gaat, na een viertal try-outs, officieel van start met de première in de Kleine Komedie in Amsterdam op 26 maart. 8 mei staat Roosbeef met haar theatershow in de Vereeniging in Nijmegen.


Eerste bands GeselXL 2010 bekend

De eerste bands zijn vastgelegd voor het Gelders Popweekend. Uiteraard was al bekend dat de winnaar van de Gesel van Gelderland 2009 een plek zou krijgen op GeselXL, dus Bandito kom je zeker tegen in Arnhem. Daarnaast zullen ook twee ex-Honkies met hun nieuwe band Deadbeat Passenger het podium beklimmen. Zelf spelen op GeselXL? Inschrijven kan nog tot 01 mei 2010. Mocht je een Gelderse band kennen  die je per se tijdens het Gelders Popweekend wil zien spelen, dan kun je je tip kwijt in de tipbox tijdens Café 3VOOR12/Arhem-Nijmegen tijdens de Paasconcerten op de Jacobiberg. Voor de gouden tip is er een mooie prijs!


East of Eastern jazz gaat niet door

Het bestuur van de stichting East of Eastern heeft moeten besluiten dat de zevende editie van het festival East of Eastern – het jaarlijkse gratis jazzfestival in Nijmegen Oost - op 5 april 2010 geen doorgang kan vinden. De kwaliteit van de programmering correspondeert niet met de doelstelling, hoofdzakelijk wegens het uitblijven van aanvullende sponsoren en het gebrek aan financiële slagkracht dat daarmee is ontstaan. Het bestuur wil het festival op 25 april 2011 weer laten plaatsvinden. Een aantal afzonderlijke partijen heeft gekozen voor een eigen alternatief programma, zoals Cafe ’t Haantje.


Arnhems Muziek Platform start met live muziek in voormalig Kultuurhuis Bosch

Arnhem krijgt een nieuwe culturele injectie. Het Arnhems Muziek Platform, kortweg AMP, is opgericht. Musici uit Arnhem hebben de krachten gebundeld en vanaf donderdag 1 april is Bosch wekelijks de ontmoetingsplek voor cultuurminnend Arnhem. AMP heeft als doel een prikkelend podium te bieden voor vernieuwende muziek, die in het reguliere circuit niet of zelden aan bod komt. Initiatiefnemers van AMP zijn Tessa Zoutendijk en Tjerk van der Ham. “Musici missen al jaren een échte culturele broedplaats in Arnhem”, aldus Zoutendijk. “AMP gaat dit gat opvullen met een wekelijkse concertavond in Bosch”. Muzikanten die denken binnen het profiel te passen van AMP en interesse hebben om op te treden kunnen zich aanmelden via de website.


Rage Against The Machine in Gelredome, Aerosmith in Goffertpark

Vorige week maakte Rage Against The Machine bekend dat ze komende zomer op wereldtournee gaan. Ook Nederland zal niet worden overgeslagen: de band doet op woensdag 9 juni het Gelredome aan. De laatste keer dat Rage Against The Machine een show in Nederland gaf was in 1999 in Ahoy. Aerosmith komt 23 juni naar het Goffertpark. Goed nieuws: frontman Steven Tyler is er ook bij, hetgeen voor aanvang van de Europese tour geen zekerheid was.


Nieuwsbrief 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wekelijks op de hoogte blijven van nieuws, prijsvragen en recensies? Dat kan! Stuur een mailtje naar nieuwsbrief@3voor12arnhemnijmegen.nl en mis niets!

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland