Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuwe dosis actualiteiten, met deze keer: Nijmeegse Sieneke wint Nationaal Songfestival, eerste namen Fortarock Festival bekend, GSSF lanceert nieuwe website, Jacobiberg start cursus opnametechniek en Stichting PAN en La Luna organiseren MoonRock.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Nijmeegse Sieneke wint Nationaal Songfestival

Hoewel nu al het dieptepunt uit zeventig jaar Nederlandse deelname genoemd, zal de zeventienjarige Sieneke uit Nijmegen Nederland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Oslo in mei. De zangeres won zondagavond het Nationaal Songfestival dat live te zien was bij de TROS op Nederland 1. Sieneke zal het lied Ik Ben Verliefd (Sha-la-lie) – van de tevens uit Gelderland afkomstige componist Pierre Kartner (Elst) – ten gehore brengen voor het Europese publiek.

Fortarock Festival presenteert wederom flinke namen

Fortarock organiseerde vorig jaar voor de eerste maal een grootschalig open-air metalfestijn in park Brakkenstein. Toen al werd er flink uitgepakt, met klinkende namen uit de harde muziek. Dit jaar trekt de organisatie die lijn door. Op 3 juli zullen onder andere het inmens populaire Bullet For My Valentine, de veteranen van Kreator en de absolute lijstaanvoerders van de metalcore, Killswitch Engage de haren komen losgooien. Verder prijken Behemoth, Between the Buried and Me, Decapitated, Deicide, Ensiferum en Ex Deo reeds op de lijst eerste namen. Dat belooft. Kijk voor meer informatie op de Fortarock website en houd ons in de gaten voor meer festivalnieuws komende tijd.

GSSF lanceert nieuwe website

Op dit moment zijn de voorbereidingen voor het Gelders Singer Songwriter Festival in volle gang. Aankomend weekend wordt daarbij de nieuwe website gelanceerd. Singers en songwriters kunnen zich er al wel aanmelden voor deelname aan het festival. 15 februari zal de website geheel online gaan.

Stichting PAN start serie maandelijkse concerten in La Luna

Stichting PAN is begonnen met het organiseren van een maandelijkse reeks rockconcerten in Muziekcafé La Luna aan de Voorstadslaan, onder de noemer MoonRock. La Luna kent al een vaste ska-avond – MoonStomp – en breidt het live-muziekaanbod nu uit met een vaste avond rockmuziek. Eerstvolgende editie staat gepland voor 6 maart, met My Boot Heels op het programma.

Cursus opnametechniek Jacobiberg

Op 8 Maart start de cursus opnametechniek weer op de Jacobiberg. De cursus wordt gegeven door Studio technicus en ROC docent Roel Toering – onder andere bekend van zijn werk voor wereldhit This Burning Heart. De cursus bestaat uit tien lessen van twee uur die verdeeld zijn in zowel theorie- als praktijkonderdelen en richt zich op alle facetten van het studiowerk. De cursus wordt voorafgegaan door een introductieles voor beginners op maandag 1 maart. Kijk voor meer informatie op de website van de Jacobiberg.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland