MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VIII: GSSF editie MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VIII: GSSF editie

Gelderse singer-songwriters verwarmen je onder de kerstboom

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume VIII: GSSF editie

Gelderse singer-songwriters verwarmen je onder de kerstboom

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen geeft je voor de feestdagen een muzikaal kerstpakket. In samenwerking met het Gelders Singer-Songwriter Festival hebben diverse singer-songwriters speciaal voor jou een mooi nummer beschikbaar gemaakt om te luisteren tijdens de Kerst. Met trots presenteren we dan ook de vijfde editie van MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen!

Gelderse singer-songwriters verwarmen je onder de kerstboom

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen geeft je voor de feestdagen een muzikaal kerstpakket. In samenwerking met het Gelders Singer-Songwriter Festival hebben diverse singer-songwriters speciaal voor jou een mooi nummer beschikbaar gemaakt om te luisteren tijdens de Kerst. Met trots presenteren we dan ook de vijfde editie van MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen!

De compilatie is hier te downloaden!

Bernard Brogue – Not Before Christmas
Bij Bernard Brogue, een Brits georiënteerde singer-songwriter, moet je zijn voor melancholieke ballads en stevigere popsongs. Zijn muziek is een mengeling van whisky, mystieke nevelen en heftige uitbarstingen.

Mariska Petrovic & The Fat Bastards – All Of This
Mariska Petroviç is een veelzijdig artieste. Ze treedt op met haar bands Dolly, I Beg Your Pardon, The Fat Bastards, solo en met begeleiding. Rode draad door haar muziek is haar grote liefde voor Amerikaanse rootsmuziek, met name  bluegrass en country. In de traditie van grootheden als Dolly Parton, The Duhks en Lucinda Williams schrijft ze haar eigen werk, dat bestaat uit vele pareltjes.

Casper Adrien – Small
Casper Adrien is 23-jarige singer-songwriter met Veluwse wortels. Met een sterke stem en doeltreffend tokkel werk weet hij met eenvoudige middelen prachtige plaatjes te schetsen. De muziek valt nog het best te omschrijven als folk met randjes pop, blues en soul. Tekst en emoties spelen een belangrijke rol. Onder het motto “no guts no glory” grijpt hij alle kansen aan om mensen met zijn muziek in aanraking te laten komen

Miriam Moczko – Appletree
Miriam schrijft, zingt en speelt liedjes vanuit de behoefte te begrijpen en uit te leggen wat niet begrepen en uitgelegd kan worden. Na een lange muzikale zwerftocht als violiste in orkesten, straatmuzikante in ‘waar dan ook’, zangeres in trip-hop en rock bands, danseres en ga zo maar door, kwam Miriam weer ‘thuis bij het liedje’. En dat is precies wat Miriam Moczko nu doet. Liedjes verzinnen. Zoals ze als klein meisje op de stoep van haar ouders’ huis liedjes verzon. Breekbaar, ingetogen en recht uit het hart.

Skald Johansson – Friends & Family
Skald Johansson is een singer-songwriter uit Nijmegen. Gewapend met zijn gitaar brengt hij zijn eigen liederen ten gehore. Hij speelt ritmisch en energiek met een krachtige en soepele stem. In zijn melodieuze luisterliedjes met prachtige tokkelpartijen is zijn stem warm en intens. Skald Johansson zet een intieme sfeer neer met zijn vrolijke en ontroerende liedjes. Zijn stem en muziek doen denken aan Tim Buckley, Simon & Garfunkel en de Kings of Convenience.

Monica Coronado – Mama Vida
De oorspronkelijk uit Barcelona afkomstige Monica Coronado is een zangeres en performer die haar lichaam en stem gebruikt om zich uit te drukken. Daarnaast componeert zij eigen muziek en bespeelt zij verschillende instrumenten zoals piano, gitaar en percussie. Gepassioneerd richt ze zich op verschillende muziek stijlen; van jazz tot experimenteel en van pop tot latin.

Marcel Verbeek – Days To Come
Als klein menneke hoorde Marcel Verbeek de vijf broers van zijn moeder altijd zingen. Onvergetelijke klanken van Elvis, Pat Boone en The Everly Brothers. Naast de stemmen fascineerde de gitaar hem enorm. Het kon niet anders dan dat hij in de voetsporen van zijn voorgangers en zijn helden James Taylor, Neil Young, Ryan Adams en Radiohead trad en zelf muziek ging maken. In 2010 heeft zijn cd Days To Come het levenslicht gezien.

Eek -  Believe
De song Believe gaat over die schaarse momenten waarop je wel eens mijmert over de zin van het leven; waar kom je vandaan, waar sta je, waar wil je heen? Juist dan kun je twee kanten op, namelijk ofwel complete paniek omdat je nergens zeker van kunt zijn behalve dat iedereen aan zijn einde komt, ofwel vertrouwen hebben in jezelf en je eigen handelen.

Jack Aleister – Awake
Jack Aleister is een door de 60’s en 70’s beïnvloede singer-songwriter, die zeer melodische en catchy pop tunes met een psychedelisch randje schrijft. Een feestje waar Syd Barrett, Nick Drake en David Bowie altijd zijn uitgenodigd. Jack heeft met meerdere bands over inmiddels de hele wereld getourd.

Indasol  – MaMa
Indasol a.k.a. Niek Pronk is nog een grote onbekende. Maar niet lang meer. Zijn optreden in Bosch tijdens GESEL XL mag een van de hoogtepunten genoemd worden van dit festival. Indasol doet niet aan een website, MySpace, Facebook of Twitter. Indasol doet aan muziek en niet zo'n beetje ook. Gewapend met een gammele gitaar en een rauwe pure stem weet hij te raken waar hij maar raken kan. Intens tot op het bot.

Men And A Horse’s Head – Monday Morning
Men And A Horse’s Head komt voort uit de alternative/indie groep State Dairy Sunset. Singer-songwriter Bert ter Horst uit Veenendaal ontmoette gitarist Remco Takken uit Epe in deze groep. Samen werkten ze al enkele songs uit, maar Bert’s folky songs verdwenen in de onderste lade. Tot het plan ontstond om deze liedjes af te stoffen en te gaan spelen in een intiemere setting. Het resultaat is Men And A Horse’s Head. Een muzikale tandem met een bagagedrager vol authentieke roadsongs.

Merinde – Strangers Head
Merinde brengt non-traditioneel opvallende melodieuze pianopop. Op haar negentiende begon Merinde stiekem en alleen op een zolderkamertje liedjes te zingen die zo mooi waren dat ze er zelf van moest huilen. Zo ontwikkelde ze haar uit duizenden te herkennen stemgeluid en snijdende teksten, die gaan over zware, nare, emotionele dingen maar dan wel zo overdreven dat je er eerder om moet lachen dan huilen.

OIIO – Things
OIIO is een ambient indie-folk formatie uit Nijmegen. De band giet een combinatie van akoestische klanken, meerstemmige zang en sferische toetsen en gitaren in sporadisch ontsporende popliedjes.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland