Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuwe dosis lokale wetenswaardigheden, met deze keer: inschrijving Roos van Nijmegen geopend, FortaRock en Zwarte Cross vroeg in de voorverkoop, veel lokaal release-geweld en Nijmegen Rock City presenteert Rambin' Rose in Doornroosje.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

INSCHRIJVING ROOS VAN NIJMEGEN GEOPEND
Vanaf woensdag 1 december 2010 kunnen bands en acts uit Nijmegen en omgeving zich inschrijven voor de 25ste editie van de Roos van Nijmegen. De Roos van Nijmegen is een wedstrijd voor bands en acts uit de regio Nijmegen, die wordt georganiseerd door Stichting PAN, Doornroosje en Muziek- & Danscafé Merleyn. Via drie voorrondes strijden de bands om een plek in de finale in Doornroosje die traditiegetrouw zal plaatsvinden op Hemelvaartsdag. Ook nu zijn er weer de mooiste prijzen, een finaleplek in de Gesel van Gelderland en de eeuwige roem te winnen. Schrijf je snel in!
 
FORTAROCK EN ZWARTE CROSS VERVROEGD IN VOORVERKOOP
Zomerfestivals FortaRock en de Zwarte Cross gaan vervroegd in de voorverkoop, als reactie op de komende BTW-verhoging op concertkaartjes, waartoe het zittende kabinet heeft besloten. FortaRock – dat met Immortal en Sacred Reich haar eerste klinkende namen voor komende editie presenteerde – start met de verkoop van zogeheten early bird tickets, tot 13 december, waarna de prijzen zullen stijgen.
 
LOKALE TOPRELEASES IN WINTERMAANDEN
Een stevig aantal lokale topreleases deze barre wintermaanden. Zo vieren de punkrockers van Antillectual vrijdag 3 december de release van hun plaat Start From Scratch in Merleyn. De plaat is verder volledig te streamen en te downloaden op de website van de band. Yesterdays Men staat 11 december in de finale van de Grote Prijs van Nederland en brengt in januari haar debuut uit, The Awesome Grandeur Of The Cosmic Cycle getiteld. Smachtende fans kunnen zich tot die tijd laven aan enkele amuses op Facebook- en MySpace-pagina van de band. Ook rapgroep Anders Niemand komt met een nieuwe plaat en wel op 2 december. Passe Partout heet de plaat en is gratis te downloaden en eveneens op cd aan te schaffen voor € 0,-, inclusief BTW.
 
NRC PRESENTEERT RAMBLIN’ ROSE FESTIVAL
Nijmegen Rock City presenteert tijdens het kerstreces in Doornroosje een nieuw sympathiek festivalinitiatief met louter Nijmeegse acts, Ramblin' Rose genaamd. Op 29 december zullen onder andere Bambix, Bandito (met ep-presentatie) en drie andere acts laten horen en zien hoe Nijmeegse snarenplukkers het jaar uitluiden.
 
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland