Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een nieuwe portie lokale actualiteiten. Met deze keer: Jacobiberg zoekt bands voor de Oefenruimteconcerten, café NDRGRND viert eerste lustrum met all-star dj-set en Gerard Marlet schrijft wetenschappelijk werk ten behoeve van cultuursector.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Jacobiberg zoekt bands voor Oefenruimteconcerten  

Popcentrum De Jacobiberg is op  zoek naar acts uit Arnhem en omgeving die op zondag 26 september willen spelen op de Oefenruimteconcerten. Het concept van de oefenruimteconcerten is simpel: in elk van de oefenruimtes wordt een podiumopstelling neergezet. Alle apparatuur is aanwezig. Bands spelen volgens het plug-and-play concept een show van 20 minuten.  Duw in ieder oefenhok 30 tot 40 man publiek en het feest is compleet. Dit jaar laat het Popcentrum ook voor het eerst bands toe die niet op de Jacobiberg repeteren. Bovendien is er een apart podium voor (semi)akoestische acts. Dus ook singer-songwriters zijn van harte welkom. 

Speel je in een band en wil je deel uitmaken van dit aparte festival? Schrijf je dan in voor 30 augustus of kijk op de website voor meer info! 


Muziek- & Danscafé NDRGRND viert vijfjarig bestaan met speciale dj-set

Vanavond - vrijdag 27 augustus – viert Muziek- & Danscafé NDRGRND  het eerste Lustrum. Naast een populair alternatieve muziekprogrammering biedt NDRGRND een podium voor beginnende en gearriveerde bands, zowel landelijk als regionaal. Zo had het al onder andere Moss, Go Back To The Zoo en De Staat op de planken. Het café viert haar vijfjarig bestaan met een speciale dj-set van haar vaste dj’s. De bierprijs is voor de feestelijke gelegenheid gereduceerd tot € 1, 50.  Kijk voor meer informatie op de website van NDRGRND.


Boek ‘Muziek en de Stad’ schetst meerwaarde cultuurbeleid

Van Gerard Marlet – directeur van het  ruimtelijk-economisch onderzoeksinstituut Atlas – verscheen onlangs het boek ‘Muziek en de Stad’, over de meerwaarde van een goed cultuurbeleid. Volgens onderzoek in opdracht van RTL nieuws betaalt de gemiddelde Nederlander 100 euro per jaar voor kunst- en cultuursubsidies. Coalitieonderhandelaars PVV en VVD vinden dat dat wel wat minder kan.  Een goed bestuurder moet echter ook naar de opbrengsten kijken, vindt Marlet. Met cijfers onderbouwd laat hij zien dat wanneer de overheid de kunst- en cultuurdobber uitgooit, de (bij)vangst aan werkgelegenheid, aantrekkingskracht, sociale cohesie en bedrijfsvestiging voor een stad substantieel is. Veel meer dan een linkse hobby dus. Kijk op de website van de uitgever voor meer informatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland