Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Nieuws vers van de pers, met deze keer: The Gathering speelt benefiet in Chili, inschrijving GESEL XL geopend, succes bij Phoenix Park, nieuwe bassist Phantom Puercos, speciale treinreis 3 FM Serious Talent vanaf station Nijmegen, drummer Lavalu tourt met Daniel Johnston en het Geldersch Metal Treffen 2010 opent haar deuren.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Benefietconcert The Gathering levert meer dan $25.000 op

Afgelopen zondag organiseerde The Gathering een speciaal concert in de Chileense hoofdstad Santiago voor de slachtoffers van de aardbeving in Chili. In samenwerking met de lokale hulporganisatie Chile Ayuda en het Rode Kruis wordt de opbrengst van het concert, ruim $25.000,-  gedoneerd aan de slachtoffers van de zware aardbeving die eind februari het Zuid-Amerikaanse land trof.

Inschrijving GESEL XL geopend

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 november 2010 is de derde editie van GESEL XL. Tijdens het Gelders popweekend ziet men de popsector in al haar facetten. Met meer dan 40 optredens van Gelders poptalent van dit moment, workshops, expositie, film, interviews en akoestische sessies in Café 3voor12/Anrhem-Nijmegen is er voor ieder wat wils. De inschrijving voor acts en bands is gestart. Alle acts en genres zijn welkom, mits je band voor 75% uit Gelderland komt. Coverbands en tape-acts zijn uitgesloten van deelname. Een commissie van ervaren programmeurs van Gelderse poppodia stelt aan de hand van de inschrijvingen een fraaie staalkaart van het Gelders poptalent samen. De inschrijving sluit op 15 mei.

Phoenix Park wint Beatles Unlimited Golden Apple Award

Tijdens de 31ste Nederlandse Beatles Conventie, waar diverse acts op het podium verschenen om hun interpretatie van een Beatlesnummer te geven, scoorde Phoenix Park met hun uitvoering van Helter Skelter. De professionele jury, bestaande uit enkele bekende radio- en TV iconen, riep Phoenix Park tot winnaar uit van de Award en een optreden tijdens de Beatles Conventie 2011. Daarnaast wordt in het najaar een tour langs toonaangevende clubs in Liverpool opgezet.

Bassist verlaat Phantom Puercos

Bassist Marcel van Hal, verlaat de Nijmeegse roots-band The Phantom Puercos. Van Hal zal zich gaan richten op zijn werk en zijn andere band, Emperors of the Black. Multi-instrumentalist Eef Dijkstra zal hem vervangen. The Phantom Puercos zijn momenteel druk bezig met het leggen van de laatste hand aan hun nieuwe cd, die geproduceerd wordt door Sebastiaan van Bijlevelt en uitgebracht wordt door het Nijmeegse Elektrograph label. De release van de cd zal op 29 mei plaatsvinden in het SSN- gebouw naast zwembad Oost.  

3 FM Serious Talent Makebelieve speelt in kader vrijheidstrein

Komende zaterdag vertrekt om 12.00 uur een speciale vrijheidstrein vanaf centraal station Nijmegen. Voor iedereen die mee wil - zolang de voorraad kaarten strekt - organiseert LUX een treinreis van Nijmegen naar Wageningen en weer terug, waarin diverse masterclasses, gesprekken en discussies over waardevrije vrijheid worden gevoerd. Als opwarmer van het programma verzorgt om 11.30 uur op het vertrekperron (1b) de band Makebelieve een spetterend optreden. Na aankomst in Nijmegen wordt een tweede korte set gespeeld. Kijk hier voor meer informatie.

Geldersch Metal Treffen 2010 op 16 oktober

Het Geldersch Metal Treffen - de jaarlijkse borrel voor de rock- en metal liefhebbers uit Gelderland en omstreken – zal ook dit jaar weer plaatsvinden in zaal St. Anna in Zevenaar. Stichting Popcultuur Zevenaar organiseert het festival dit jaar op zaterdag 16 oktober. Disabuse is de eerste naam op het affiche. Kijk voor meer namen op de website van het Geldersch Metal Treffen.  

Lavalu-drummer Yonga Sun op tour met Daniel Johnston


Drummer Yonga Sun van het Arnhemse Lavalu is met Daniel Johnston op Europese tour. Sun vergezelt de wereldvreemde cult-zanger tijdens zijn BEAM me UP Daniel-tour, waar met een elf-koppig orkest speciale arrangementen van Jonhston's werk ten gehore gebracht zullen worden.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland