Doornroosjes tip van de week: Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou Doornroosjes tip van de week: Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou

Win kaarten voor Club ¡mm...!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Doornroosjes tip van de week: Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou

Win kaarten voor Club ¡mm...!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou is wellicht het best bewaarde geheim van West-Afrika. Hun muziek is obscuur, maar heeft via een aantal liefhebbers toch de rest van de wereld bereikt, hetgeen het orkest inmiddels een cultstatus opleverde. Op 17 September staan de ‘Legends of Benin’ in Doornroosje ter ere van hun nieuwe compilatie ‘The Vodoun Effect’. Wil jij hier gratis bij zijn? Lees snel verder!

Win kaarten voor Club ¡mm...!

Ben je harder aan het dansen dan je zelf ooit voor mogelijk had gehouden? Waarschijnlijk heeft Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou de controle over je lichaam overgenomen met hun 'voodoo funk'. In de jaren '70 werden ze supersterren in Benin door de lokale voodoo-ritmes van de sato en sakpata te injecteren met een dosis funk, soul en rock. Daarmee waren ze deel in de ontwikkeling van de West-Afrika muziek, hetgeen de meest onweerstaanbare dansmuziek opleverde. Manu Dibango met zijn makossa en Fela Kuti met zijn afrobeat werden wereldsterren, maar de roem van Poly-Rythmo bleef lang beperkt tot Benin. Dankzij de zoektocht van de afro-fanaten van de platenlabels Soundway en Analogue Africa zijn ze nu alsnog ontdekt en omarmd door muziekliefhebbers en danslustigen over de hele wereld. Ongelooflijk maar waar, het in 1966 opgerichte voodoo-orkest speelt nog steeds en op hun allereerste Europese tour doen ze ook Doornroosje aan. Geef je over aan de onverklaarbare aantrekkingskracht van Poly-Rythmo en wees erbij!

Nijmeegs eigen afrofanaten, Johnny Smoke en Funk-a-Flex, zijn aanwezig om de afrobeat door te laten stompen. Deze Club ¡mm...! komt tot stand in samenwerking met de Music Meeting, Rasa en Doornroosje.

Wil je gratis naar Club ¡mm...!? Dat kan,  samen met Doornroosje geven we 2 x 2 kaarten weg als je het juiste antwoord op de volgende vraag mailt naar de redactie.

Hoeveel jaar bestaat Orchestre Poly-Rythmo De Cotonou?

do 17 sep   | Open: 20:00   | Start: 21:00
concert afrobeat, voodoo funk, afro groove

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland