Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Blijf op de hoogte, met deze keer: inschrijving Kaf en Koren geopend, Phantom Puercos duiken ‘Okieson-studio’ in, studentenkorting bij Luxor Live, The Body Bags op tour met The Grimwalds, The Sin Committee lanceert videoclip en N.E.W. organiseert workshops en viert eerste lustrum.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Inschrijving Kaf en Koren 2010 geopend

De inschrijving voor de studentenbandswedstrijd Kaf en Koren 2010 is geopend. De competitie wordt sinds 2005 georganiseerd door Cultuur op de Campus en biedt beginnende bands een podium en opstap. Voorrondes vinden plaats in het Cultuur Cafe,  de finale in Doornroosje. Vereiste voor deelname is dat minstens één bandlid aan de Radboud Universiteit of de Hogeschool Arnhem-Nijmegen staat ingeschreven. Inschrijven kan tot en met 8 januari 2010.


Phantom Puercos duiken ‘Okieson-studio’ in


Eind oktober duiken de Phantom Puercos de studio in om een nieuwe cd op te nemen. Deze cd gaat geproduceerd worden door de frontman van Okieson, Sebastiaan van Bijleveldt. De ‘varkens’ kiezen deze keer niet voor een oude schuur in de Achterhoek maar voor de Big Mouth Studio’s in Nijmegen. De cd wordt eind februari verwacht. Okieson en Phantom Puercos zullen in november samen een aantal shows in Spanje spelen.
 

Studenten voor halve prijs naar Luxor Live

Een sympathiek initiatief van Luxor Live. Vanaf vrijdag 2 oktober heft het podium studentenkorting. Studenten kunnen elke donderdag en vrijdag voor de helft van de prijs naar concerten in Luxor Live te Arnhem. Vanaf een half uur nadat de zaal open is gegaan krijgen zij, op vertoon van hun studentenpas of OV-jaarkaart, vijftig procent korting op de reguliere ticketprijs. De korting geldt alleen bij verkoop aan de deur op de avond zelf  en als het concert niet is uitverkocht.


The Body Bags dubbel op tour met The Griwalds

Ieder nadeel heeft zijn voordeel, sprak Neerlands bekendste voetbalfilosoof. Dat ondervonden ook de Arnhemse psychobilly’s van The Body Bags. Ze mochten namelijk op tour met The Grimwalds, de legendarische psychobilly act rondom Gary Griswald. Treurig nieuws was dat The Grimwalds zelf vlak voor de tour uit elkaar klapten. Prettige bijkomstigheid voor The Body Bags: ze mogen nu op tour met Grimwald als voorprogramma én begeleidingsband. Dichter bij je jeugdheld kom je niet. Bekijk hier het tourschema.

The Sin Committee lanceert videoclip

The Sin Committee lanceerde onlangs de videoclip van het nummer Confess, afkomstig van de gelijknamige ep. De clip werd geregisseerd en gemonteerd door Stefan Bolder. Bekijk hier het resultaat!


N.E.W. organiseert workshops en viert lustrum

Nijmeegsche Electronische Waar (N.E.W.) organiseert in samenwerking met productiehuis ON op zaterdag 31 oktober in Doornroosje een workshop voor dj’s en producers. Niemand minder dan The Motherfucking Gaslamp Killer zal de workshopdeelnemers te woord staan over de scene in Los Angeles en een demonstratie geven over softwareprogramma Serato Scratch. Nijmeegs elektronische whizzkid dB zal ook een workshop geven over hoe je een liveset in de audio software Ableton kan opzetten. Klik hier voor deelname. Na de workshops gaan de voetjes van de vloer met een show van The Motherfucking Gaslamp Killer en een aantal Nijmeegse artiesten onder het N.E.W. vaandel.

Daarnaast viert N.E.W. binnenkort haar eerste lustrum. Al 5 jaar wordt er door een stemprocedure in combinatie met een vakjury een verzamel cd samengesteld met de best gewaardeerde tracks. Tot 15 november kunnen artiesten hun tracks uploaden en maken ze kans geselecteerd te worden voor de lustrum editie. Uploaden, luisteren en je stem uitbrengen op je favorite track kan hier. De release van het schijfje staat gepland voor januari 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland