Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Een verse lading lokale weetjes, met deze keer: inschrijving Roos Van Nijmegen geopend, nieuwe album Mummy's a Tree 6 december uit, stoelendans in Gelders bandlandschap, La Luna start nieuwe bandavond, Plug & Play wordt jaarlijks evenement, Muse komt naar Nijmegen en India-benefiet in Villa Lila.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Inschrijving Roos Van Nijmegen geopend

De inschrijving van de Roos Van Nijmegen is vandaag geopend. Nijmeegse bands van allerlei pluimage kunnen zich inschrijven voor deelname. Na een intensieve selectie van een vakjury op basis van ingestuurd werk en biografie zullen er drie voorrondes georganiseerd worden. De finale van de Roos vindt traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag, 13 mei 2010. Inschrijven kan hier. De inschrijving sluit op 10 januari.

Nieuwe cd Mummy's a Tree's 6 december uit

De nieuwe Mummy’s a Tree is af en gaat Cadmium heten!  De opvolger van Dancing In The Light That My Baby Spreads zal 6 december uitkomen op Stratosphere Records. Een recensie zal spoedig bij 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen te lezen zijn.

Stoelendans in Gelders bandlandschap

De nodige bezettingswisselingen, beeïndigde relaties en stijlveranderingen  in bandjesland. Zo gooit punkband Smash The Statues de handdoek na 6 jaar in de ring. De band tourde intensief en bracht twee full-lenght platen uit. Zanger/gitarist Tom zal bas gaan spelen in Antillectual, na het stoppen van voormalig bandlid Ivo aldaar. Crossover-Arnhemmers C/4 gaan het muzikaal over een andere boeg gooien en zullen in de toekomst Nederlandstalige drum&bass gaan maken. Spannend.

La Luna start nieuwe bandjesavond

Cafe La Luna (het voormalige Loonies) aan de Voorstadslaan in Nijmegen is onlangs gestart met een nieuwe bandjesavond: Moonstomp. Moonstomp richt zich voornamelijk op ska, rocksteady, calypso, reggae en dub. De eerste editie van Moonstomp had de Defenders, dj Irieman, dj Tin Wish Tin en het Boom Shaka Lak Sound System op de planken. Moonstomp zal iedere derde zaterdag van de maand plaatsvinden. Klik hier voor meer info.

Plug & Play wordt jaarlijks evenement

Ooit begonnen in het laatste jaar van de Goudvishal, vanaf nu een jaarlijks terugkerend evenement in Willemeen: Plug & Play. Het recept is even eenvoudig als doeltreffend: 1 vaste backline, 15 minuten ombouwen en 15 minuten knallen per band. Zaterdag 12 december is er weer een editie, waarop 22 bands hun kunsten zullen vertonen. De entree bedraagt een schamele 2,20 euro. Bands kunnen zich nog inschrijven door een korte motivatie en linkje met muziek te mailen naar de organisatie.  

Muse 19 juni in Goffertpark

De bombasten van Muse komen naar Nijmegen en wel op 19 juni in het Goffertpark, als onderdeel van een flinke stadiontour door Europa. 28 november start de voorverkoop.

India-benefiet in Villa Lila

Vrijdagavond 27 november vindt er in Villa Lila aan Betwoustraat in Nijmegen een benefiet plaats voor de Munda stam in India. De avond zal in het teken staan van Indiase cultuur met onder andere tula-yoga, een psychedelische mantra band, Indiaas eten en onder andere dj Arne van Funk-A-Flex. Toegang is gratis, het publiek wordt wel vriendelijk verzocht iets bij te dragen aan het goede doel. Kijk hier voor meer informatie.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland