Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Kakelvers voorjaarsnieuws: finalisten GSSF bekend, line-up Paasconcerten is compleet, nieuwe club Orewoet opent in Arnhem, Extrapool sleept subsidie binnen en Ruben Klabbers bluest tussen de sessiemuzikanten in Amerika.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Finalisten Gelders Singer Songwriter Festival bekend

Na drie intensieve voorrondes in Arnhem, Nijmegen en Aalten zijn de vier finalisten van het GSSF overgebleven die op vrijdag 3 april 2009 in Merleyn in Nijmegen zullen strijden om de titel van beste Gelderse singer-songwriter. De avond zal worden afgeloten met een optreden van Hellsongs uit Zweden. De finalisten zijn: Boy Gol, Loes Swinkels, Rinka Van Zundert en Luc Ten Brinck.


Line-up Paasconcerten compleet

Een recordaantal bands schreef zich dit jaar in voor de Paasconcerten van Popcentrum Jacobiberg op zaterdag 11 en zondag 12 april (eerste Paasdag). Uit maar liefst 86 bands zijn 16 bands geselecteerd die een bont scala aan stijlen vertegenwoordigen. Naast het grote podium wordt er in de Rietveldzaal een intiem podium gecreëerd voor akoestische singer-songwriters en loungeachtige electro acts. Oa. With Ice, Bandito en Streetcarb zullen de planken betreden. Klik hier voor het volledige programma. Van alle bands die spelen worden live opnames gemaakt. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen zal een dag na de Paasconcerten live-registraties op mp3 aanbieden van de 12 acts die op het hoofdpodium hun kunsten vertoonden.


Nieuwe muziekclub Orewoet opent in Arnhem
 
Eindelijk goed nieuws uit het Arnhemse popcicuit. Eind april opent in Arnhem een nieuwe muziekclub in de Varkensstraat. Orewoet is de naam en wordt een podium voor een breed publiek. Live-muziek zal de kern van het programma vormen, maar er zal tevens ruimte zijn voor dansavonden, theater en kunst.


Extrapool sleept subsidie binnen


Extrapool heeft een tweejarige projectsubsidie van € 79.400 ontvangen van het Nederlands Fonds voor Podiumkunsten. Een flinke opsteker voor het podium dat zich specialiseert in experimenteel beeld en geluid. Niet voor ieder Nijmeegs initiatief was er goed nieuw van het Fonds. Jazz-ensemble I Compani en cultureel centrum De Lindenberg ontvingen krachtens het besluit geen subsidie. Voer voor bureaucraten: lees hier het volledige besluit.

Bluesgitarist Ruben Klabbers doet prestigieuze Amerikaanse showcase aan

De Nijmeegse bluesgitarist Ruben Klabbers (bekend van o.a. Mike & The Mellotones, The Doubleshots, The Trashures en The Cosmic Brothers) speelde onlangs op twee showcases van 's werelds grootste muziekfestival, South By Southwest. Klabbers deelde het podium met Shawn Bayley en Dan the Traveling Banjo Man op een filmshowcase in het Belmont Hotel te Austin. Tevens stond hij op de planken met singer-songwriter Geron Hoy en zijn band op hun officiële SXSW showcase in The Compound. Als toetje mocht klabbers aantreden bij bluesgod annex filmster Gary Clark Jr. Klabbers schreef een kaartje aan zijn thuisstad en wij zijn trots op hem.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland