Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Fris lentenieuws, met deze keer: IN MEMORIAM: Mathieu Rosmuller, Harm nieuwe frontman De Sjonnies, inschrijven voor Gesel XL, Luxor Live wint prijs voor opknapbeurt, Maas en Waalse symfrockers Rashness bereiken finale Emergenza, Arnhemse rockers TAP houden t-shirt actie en het Gelders Metal Treffen zoekt bands.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

IN MEMORIAM: MATHIEU ROSMULLER

Op 5 mei 2009 overleed Mathieu Rosmuller, frontman van het recent sterk opkomende indie/americana gezelschap Viva Rosa. Viva Rosa was onder de bezielende leiding van Rosmuller op weg  haar naam te vestigen in de Gelderse muziekscene met een aantal sterke optredens, waaronder een geslaagde show tijdens de laatste editie van de Paasconcerten. Het plotselinge overlijden van hun frontman heeft de band doen besluiten te stoppen. Op de website is een condoleanceregister geopend.


Inschrijving Gesel XL nog twee weken open

Inschrijven voor Gesel XL – dé showcase van Gelders aanstormend bandtalent – kan nog tot 15 juni. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 vindt de tweede editie plaats van het Gelderse popweekend. Naast een uitgelezen moment voor beginnende en gevestigde bands om zich voor nationale boekers in de kijker te spelen tijdens de groot opgezette tweedaagse showcase, zijn er workshops, seminars en bruist Gelderland van de popmuziek. De deelnemers worden gekozen door een vakcomite dat een staalkaart van de huidige Gelderse popmuziek zal samenstellen.


Harm nieuwe frontman De Sjonnies


Vanaf januari 2010 wordt niemand minder dan voormalig Idols-icoon Harm Jacobs de nieuwe frontman van de Nijmeegse feestband De Sjonnies. Huidige leadzanger Ronnie Ruisdaal en gitarist Konstantijn stoppen met ingang van volgend jaar en dit betekent na tien jaar het einde van de originele bezetting van De Sjonnies. Bassist Friso gaat echter door onder de naam De Sjonnies en aan Harm de taak gezicht te geven aan deze doorstart. Wij zijn benieuw hoe Harm gouden hits als Annemarie, Dans Jij De Hele Nacht Met Mij en het onvolprezen Zwemmen Zonder Slip van nieuw elan zal voorzien. Januari 2010 zal er een compleet nieuw album van De Sjonnies verschijnen.


Luxor Live wint architectuurprijs

Dinsdag 12 mei werd voor de tweede keer de Willem Diehlprijs uitgereikt, de architectuurprijs voor het best gerestaureerde of gerenoveerde pand in de Arnhemse binnenstad. De vakjury koos voor de recente renovatie van het Gemeentehuis. De publieksprijs ging naar Luxor Live, een restauratieproject van Bureau Fritz.  De jury spreekt van een prachtig restauratieproject, dat enorm veel lof verdient. Dit succes is echter – naar de mening van de jury – tevens de zwakte; Luxor is wellicht teveel hersteld in oude luister, waarbij de huidige functie achterblijft. De confrontatie tussen monument en popcentrum had veel meer mogen plaatsvinden.


T-shirt actie TAP

De Arnhemse rockers van TAP spelen op 2 juni in het voorprogramma van You Me At Six (UK) en Attack Attack (US) in Doornroosje. Indien je je meldt bij de merchandise tafel gehuld in een origineel TAP T-shirt, krijg je de laatste ep van de band met daarop vier nieuwe nummers gratis.


Rashness bereikt landelijke finale Emergenza
 
De Maas en Waalse symfonische rockband Rashness heeft afgelopen woensdag in Tilburg de Nederlandse finale van Emergenza bereikt. Dit betreft het grootste internationale muziekfestival voor beginnende bands en strekt zich uit van de Verenigde Staten, via Canada, Japan en Australië, tot een groot aantal landen in Europa, waaronder Nederland. Mooie prestatie voor een vijftal jongelingen uit  Druten, Afferden en Weurt. Op vrijdag 19 juni mogen ze, wederom in Tilburg, gaan spelen om een plaats op het Taubertal Festival, dat met ruim 25.000 bezoekers een van de grotere open-air partijtjes van Europa is.


Gelders Metal Treffen zoekt bands

Het Geldersch Metal Treffen (GMT), dit jaar op 19 december in Oud-Zevenaar, is dé jaarlijkse kerstborrel voor de metal- en rockliefhebbers uit Gelderland en omstreken. In 2008 vond de geslaagde eerste editie plaats met 10 bands, waaronder het internationaal bekende Hail of Bullets.  Voorafgaand aan het festival zijn er vier pre-parties. Bands kunnen zich inschrijven voor een optreden op een van deze pre-feestjes. Van deze bands zullen er een aantal worden uitverkoren om te spelen op het festival Geldersch Metal Treffen en 1 band zal uiteindelijk de Zwarte Cross gaan openen in het opeenvolgende jaar. E-mail de organisatie met contactgegevens en vermeldt daarbij een link naar je band website of MySpace. Voor speeldate en meer informatie bekijk de website van het GMT. Inschrijven kan tot 15 augustus 2009.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland