Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Je maandelijkse dosis lokale wetenswaardigheden, met deze keer: nieuwe bestemming voor Hotel Bosch, The Routines in halve finale Grote Prijs, Stone Drone in finale TheNextStage, The Vlegels winnen Emergenza en cultuurpodium K13 bedreigd met sluiting.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Hotel Bosch krijgt nieuw leven ingeblazen

Het voormalige Hotel Bosch aan de Apeldoornsestraat in Arnhem krijgt opnieuw een culturele functie.  Kultuurhuis Bosch, het collectief dat eerder concertpodium hield in het pand, sloot na vijf jaar noodgedwongen de deuren, wegens financiële problemen en een onafwendbaar faillissement. Kunstenaarsinitiatief TAPE zal de ruimte nu gaan gebruiken als creatieve broedplaats. In samenwerking met ArtEZ wil men er ruimte bieden voor beeldende kunst en podiumcultuur. "We denken aan bands, acts en theater, maar ook dansfeesten", alsdus initiatiefnemer Mark Kuijpers. Met de gemeente Arnhem wordt nog gesproken over extra subsidie en men hoopt op 1 oktober te kunnen starten met exploitatie.


Stone Drone door naar finale TheNextStage

TheNextStage, een rondtoerende Belgische organisatie met de bedoeling opkomend talent te promoten door middel van een bandcompetitie in Nederland en België, hield onlangs de finale voor regio Gelderland/Oost Nederland in Doornroosje. Op de planken stonden: Unlocked Memories, Jacky Heretic, Symphony Of Destruction, Wallnoize, Damn Noisy Kids, MO-6, Stone Drone, Bucket, InnerState en Company Unwanted. Stone Drone, Bucket, Wallnoize, Company Unwanted en Damn Noisy Kids kregen de meeste stemmen van het publiek. De vakjury, bestaande uit Sabine van Gameren (Tempelores Magazine), Klaas-Jan Gräfe (onze eigen oud-hoofdredacteur), Martijn Roselaar (programmeur Merleyn, Popronde, De Affaire, Odessa) en Paul Hensels (Stichting PAN), wezen uit deze publiekslievelingen de winnaar aan. Company Unwanted werd derde en won een showcase in Nederland. Nummer twee Wallnoize won een TheNextStage showcase in België en winnaar Stone Drone mag een gooi naar de titel doen tijdens de grande Benelux-finale in België.


The Vlegels winnen Emergenza


Het Nijmeegse The Vlegels – die eerder al deelnamen aan Staddijk Out Loud! – zijn onlangs tijdens de Benelux finale van Emergenza in 013 uitgeroepen tot Best Band Of Benelux. Emergenza is het grootste internationale bandjesfestival en kent edities over heel de aardkloot. Vlegel Clance Vaassen werd eveneens gekroond tot Best Drummer of Benelux, eveneens een titel van supranationaal allure. The Vlegels mogen nu aantreden bij de internationale Emergenza-finale op het Taubertal Open Air Festival (30.000 bezoekers). Hier zijn ze in het goede gezelschap van onder andere Die Toten Hosen,  Flogging Molly, In Extremo, Maxïmo Park, The Soundtrack Of Our Lives, The InternationalNoise Conspiracy en Zebrahead.


The Routines bereiken halve finale Grote Prijs


En het houdt maar niet op: The Routines hebben de halve finales bereikt van de Grote Prijs Van Nederland in de afdeling Dance/Producers. We zijn ervan overtuigd dat ook deze campagne zal resulteren in een zegetocht.


Kunsthuis 13 in Velp (K13) met sluiting bedreigd
 
Kunsthuis 13 in Velp Gelderland, ofwel K13 dreigt haar deuren in 2010 te moeten sluiten, nu er een bezuinigingsvoorstel van B&W Gemeente Rheden op tafel ligt. De afgelopen 25 jaar was K13 de plek waar beeldende kunst, theater en andere podiumkunst een gelijkwaardige plek vonden. Het beheer roept alle sympathisanten dan ook op hen te steunen en sluiting te voorkomen, in eerste instantie via de hiervoor opgerichte website. De zegen van Youp van ’t Hek hebben ze al.
 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland