Wegwijs op de Affaire 2009: Didier Hodiamont Wegwijs op de Affaire 2009: Didier Hodiamont

Oud-hoofdredacteur 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen tipt Kap Bambino, This Routine Is Hell en Amenra

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Wegwijs op de Affaire 2009: Didier Hodiamont

Oud-hoofdredacteur 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen tipt Kap Bambino, This Routine Is Hell en Amenra

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Zaterdag 18 juli barst de Affaire weer los in Nijmegen, met dit jaar een heel erg mooi en uitgebreid programma. Om je wegwijs te maken hebben we mensen uit de muziekscene in de regio gevraagd waar je zeker moet gaan kijken. Vandaag is het de beurt aan Didier Hodiamont, oud-hoofdredacteur van 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen.

Oud-hoofdredacteur 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen tipt Kap Bambino, This Routine Is Hell en Amenra

Tijdens de Affaire ontkom je er niet aan om keuzes te maken uit het uitgebreide programma. Om een beeld te krijgen van wat er her en der speelt op de Affaire, vraagt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen de komende weken aan bekende en minder bekende mensen uit de muziekscene wat ze zeker willen zien. Waar wil Didier Hodiamont zeker gaan kijken?

“De zondag van de Affaire is echt vreselijk goed, maar waar ik het meest benieuwd naar ben is toch wel Kap Bambino: een Frans electropunkduo met een lekker schreeuwerige chanteuse waarnaast Aux Raus een stel jeanetten zijn. Volgens de site van De Affaire zal het publiek in tweeën worden gedeeld, maar wat mij betreft worden de niet-liefhebbers in vieren gedeeld of gespiest aan de omheining van de Ruïne. Als je dit niet gaaf vindt, is er iets essentieels mis met je. Het zal hoe dan ook een schitterend slagveld worden. Na Lowlands zal de rest van Nederland zich ook wel moeten overgeven, maar wij zien het goddomme eerst!”

“Diezelfde nacht is er een vet optreden in de Onderbroek van de Nieuw-Zeelandse eenmansact Disasteradio. Liedjes over computergames, hamburgers met spek en awesome feelings, gespeeld op old skool synthesizers en vocoders (nieuwerwetse referentiepunten: Slagsmålsklubben, Daft Punk en Dan Deacon). Op zijn tourjournaal zie je hoe hij onlangs trouwde in Vegas en hoe een feestje met Disasteradio eruit ziet.”

Amenra - ook zondag op de Affaire - speelde een paar jaar geleden in de Onderbroek. Gehuld in duisternis en met de rug naar het publiek, ook dat was visueel entertainment. Tegenwoordig gaat er wel eens een achtergrondprojectie aan of bewegen er wat bevleugelde meiden op de traag voortslepende klanken. Hun hardcore walst gestaag over je heen, maar is ook bloedstollend mooi en is ook goed te pruimen voor liefhebbers van uitgesponnen postrock.”

Dinsdag zal Didier vast en zeker de Barbarossa Ruïne bezoeken. “Met (het overigens ook niet misse) Hadewych deelde ik laatst het podium met Snöleoparden. Gezien hun staat van helderheid verwachtte ik er niet veel van: net als hun drugs bestonden hun instrumenten uit wat bij elkaar gesprokkelde rommel. Maar met dat winkelwagentje, die koffer en een paar tactisch geplaatste blokjes hout brouwden de twee Denen een psychedelisch Afrikaans ritueel dat toch wel het beste optreden van de avond was. Een der sneeuwluipaarden is trouwens een virtuoos op de xylofoon.”

“De meest relevante lokale band op de Vierdaagsefeesten is toch wel This Routine Is Hell. Ik heb doorgaans een hekel aan bands die denken dat ze iets te melden hebben, maar hier versta je goddank niets van. Het is in ieder geval gemeend en heeft de energie van de bloeiperiode van de hardcore. Dit was dé meest overtuigende band van álle Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen avonden die er ooit zijn geweest. Dus zorg maar dat je dit ziet, zondag, Hennes 'Latin' Stage."

nu op 3voor12