Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Met deze keer: diverse inschrijvingen geopend voor bands op Bevrijdingsdag, Another Messiah en These Seats Are Taken houden op te bestaan, plannen voor nieuwe oefenruimtes in Arnhem, Okieson neemt plaat op in Tennessee en Stukafest gaat spoedig van start.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

IN MEMORIAM: Another Messiah

Het Nijmeegse post-doom combo Another Messiah hangt de sik aan de wilgen. Alle bandleden zijn inmiddels druk werkende mannen en om de muzikale oven vlammende te houden diende alle vrije tijd te worden opgestookt. Another Messiah begon ooit onder de noemer Nee, en wist zich al snel een confortabele positie te verwerven in de nationale doomscene. Ook over de grens wist het gezelschap potten te breken, zo werd er getourd in Polen. Afscheid nemen kan, en wel tijdens een woeste afscheidsshow in Merleyn op 23 januari. Voor degenen die nu alvast willen zwelgen in nostalgie, bekijk hier de akoestische sessie die Another Messiah opnam tijdens De Affaire 2006.


Stukafest 29 januari van start
 
Het StudentenKamerFestival, beter bekend als Stukafest, vindt op donderdag 29 januari alweer voor de negende keer plaats in Nijmegen. Stukafest heeft zich inmiddels als een olievlek over het land verspreid maar begint traditioneel in de Waalstad. Het format is ook dit jaar hetzelde. Maak zelf een selectie uit onder andere Jim Speelmans, Anneke van Giersbergen, Jan Smeets (Pinkpop), Signe Tollefsen, Maurits Westerik (GEM) en nog andere artiesten en stel zo je eigen festivalavond samen in diverse studentenkamers. De aftrap van de avond wordt verzorgd door een spectaculaire openingsact in het Valkhofpark. Traditiegetrouw vindt er aan het eind van de avond het afsluitende StukaFeest plaats in Doornroosje. De kaartverkoop is reeds gestart.
 
These Seats Are Taken uit elkaar

Kaf en Koren-winnaars van 2007 These Seats Are Taken gaan uit elkaar. Reden van de split is de emigratie van zanger/gitarist Matthijs van Issum naar IJsland. Dat repeteert lastig en derhalve gooit de jonge indieband de handdoek in de ring. Lees meer bij onze collega’s van 3VOOR12/Limburg.

Voormalig kazerne Klarendal wordt oefenruimte

Het hoofdgebouw van de voormalige Menno van Coehoorn-kazerne in Klarendal wordt ingericht met oefenruimtes voor musici. Daarmee wordt het huidige tekort aan oefenruimtes in Arnhem voor een groot deel opgelost. Popcentrum Jacobiberg en atelierbeheerder SLAK gaan samen zorgdragen voor de exploitatie. Corporatie Volkshuisvesting Arnhem steekt als onderdeel van het plan Kazerne Klarendal zo'n twee miljoen euro in het opknappen en inrichten van het gebouw. Het streven is om voorjaar 2010 in bedrijf te zijn.

Inschrijving Kabaal Regionaal geopend

Kabaal am Gemaal, het podium voor bands met een hoge decibeluitstoot tijdens het jaarlijkse Bevrijdingsfestival te Wageningen, kent sinds 2002 een nieuwe voorronde: Kabaal Regionaal. Deze voorronde wordt sindsdien elk jaar het eerste weekend van maart gehouden op Jongeren Vereniging Unitas te Wageningen. In december en januari kunnen regionale bands een demo insturen. Hieruit worden door een vakkundige jury elf bands geselecteerd voor Kabaal Regionaal. Ook is er een publieksprijs. Winnaars krijgen een plek op het programma van Kabaal am Gemaal tijdens het bevrijdingsfestival. Stuur deze maand nog demo en bio op voor deelname.

Okieson neemt  plaat op met Lambchop producer Mark Nevers

Het Nijmeegse americana-gezelschap Okieson debuteerde in 2008 met het goed ontvangen Tomorrow’s Gone. Zag deze eerstgeborene nog het levenslicht in de knusse Ooijpolder, voor het vervolg wordt de grote plas over gezwommen. Okieson speelde afgelopen jaar in het voorprogramma van Lambchop in Tivoli, te Utrecht. Voorman Sebastiaan van Bijlenvelt kwam daardoor in contact met producer Mark Nevers, die naast Lambchop eerder werkte met Calexico en Bonny 'Prince' Billy. Van Bijlenvelt zal samen met Nevers het vervolg op Tomorrow’s Gone produceren en mixen in diens studio te Nashville, Tennessee. De release van de plaat wordt halverwege 2009 verwacht.

Café De Opera schrijft bandcompetitie uit voor Bevrijdingsfestival

Café De Opera geeft in samenwerking met het Stedelijk 4 & 5 mei Comité lokale bands de kans om op het podium te staan tijdens het Bevrijdingsfestival op het Koningsplein. Geïnteresseerde bands afkomstig uit de omgeving Nijmegen moeten voor 15 februari hun demo opsturen naar café De Opera. De beste inzendingen zullen beloond worden met een plaats op Opera Live, de jaarlijkse week vol livemuziek in café De Opera. Op basis van deze optredens zal door een professionele jury en het publiek gekozen worden wie op 5 mei op het Bevrijdingsfestival zal komen te spelen. Lees hier hoe deel te nemen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland