Win kaarten voor Titus Andronicus!

Merleyn tipt Amerikaanse indiepunkshoegazers

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Titus Andronicus is hot! De bandnaam zingt al een tijdje rond op recensieblogs en in de betere muziekpers en niet geheel onterecht. Hun opvallende mix van lofi indiepunk, shoegaze en weltschmertz is op z'n minst opvallend te noemen. Maandag 2 maart staan ze in Merleyn, en jij kunt daar kaarten voor winnen!

Merleyn tipt Amerikaanse indiepunkshoegazers

Soms heb je van die bands waar zo’n energie van af druipt, dat je al bijna staat te springen bij het horen van de bandnaam. Titus Andronicus is zo’n band. Genoemd naar een Romeinse generaal die het aan de stok kreeg met Tamora, koningin der Gothen. In een toneelstuk welteverstaan. Een nogal bloederig toneelstuk overigens. En het lijkt er op dat de band uit Glen Rock, New Jersey iets van die gewelddadigheid tot zich heeft genomen en de bijbehorende woede en frustratie volledig in hun muziek probeert te storten (niet voor niets heet hun debuutplaat The Airing of Grievances, vrij naar Seinfeld). Alsof The Hold Steady met een manisch-depressieve Conor Oberst op zang in een langzaam instortende fabriek het einde van de wereld bezingt. 'Your life is over!' wordt er dan ook luidkeels uitgeschreeuwd door de jonge Amerikanen, terwijl er een flinke laag stoffige shoegaze opwaait onder het geweld van neerploffende steunbalken.
 
Maandag 2 maart brengen ze hun chaotische wanhoop naar Merleyn. En jij kunt daar bij zijn! Als je een antwoord weet op de volgende vraag, dan kun je kans maken op 2x2 kaartjes voor een optreden van dit giftige Amerikaanse kwintet. Naar een toneelstuk van welke literaire grootmeester is de band genoemd?

A) William Shakespeare   B) George Bernard Shaw  C) Sophocles
 
Stuur je antwoord voor 16:00 op zondag 1 maart naar de kernredactie!