Win kaarten voor Joe Buck & Ladybooster!

Merleyn tipt punky country one man show

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Joe Buck - bassis van de legendarische country-punker Hank Williams III - komt zondagavond Merleyn onveilig maken met zijn alles verwoestende one man show. De smeerpijpen van Ladybooster zullen het bal openen met hun trashy lo-fi. Gratis wentelen in al dit muzikale vuil? Lees snel verder en win kaarten!

Merleyn tipt punky country one man show

De naam Joe Buck doet wellicht niet direct een belletje rinkelen, maar zal meer breincellen doen resoneren bij vermelding van het feit dat de goede man de bas beroert in de band van de reeds bij leven legendarische Hank Williams III. Hank Williams nummer één was de opa van zowel die nummer drie als van het genre country an sich. Zijn onstuimige kleinzoon doet het muzikaal gesproken wat ruiger aan dan grootvader zelf en ook Joe Buck laat er live geen gras over groeien. In navolging van zijn bandleider gaat Joe hyperactief aan de slag met zijn ‘evil hellbilly one man band’. In zijn eentje begeleidt hij zichzelf op drums en gitaar en rijgt kundig genres als country, hillbilly en rock aan elkaar en overgiet alles met een vuig punk-sausje. Opzwepend, rauw en puur. ‘Joe Buck yourself, motherfuckers!’, is de lijfspreuk van de goede man. Spreekt voor zich dunkt ons.

De Gelderse koningen van de lo-fi vuiligheid, Ladybooster, zullen de avond openen in stijl. Het trash-duo tourde al eerder door Finland en Spanje en liet overal een remspoor van vuige blues en rammelrock achter. Met een minimale bezetting van gitaar, drums en zang klinkt de band urgent, hongering en vooral erg smerig.

Jij je kunt gratis wentelen in al dit muzikale vuil. Beantwoord de volgende prijsvraag en maak kans op 2 x 2 kaarten voor Joe Buck en Ladybooster in Merleyn: Welke loot uit de familie Williams werd in 1952 uit de Grand Ole Opry (de Hall of Fame van de country) gezet en stierf kort daarna aan een  overdosis pijnstillers en morfine?

A). Hank Williams
B). Hank Williams Jr.
C). Hank Williams III

Stuur je antwoord voor vrijdagavond 21:00 naar de kernredactie.


Zo 22 feb | Open: 21:00 | Start 22:00
Concert punk, country, hellbilly
Merleyn | € 7,-.