Kort Nieuws Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Laaf uw kennis en tem uw nieuwsgierigheid, met deze keer: het IN MEMORIAM voor Marcel Brand, Antillectual doet de wereld aan, inschrijving voor de Paasconcerten is geopend, Anneke van Giersbergen gaat akoestisch, Go Back To The Zoo lanceert video-clip en Tina Turner bezoekt Arnhem.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte


IN MEMORIAM: Marcel Brand (Club Diana)

Voor velen zal het geen nieuws meer zijn: Marcel Brand, voorman van de Nijmeegse indie-parel Club Diana, is op zondagmiddag 25 januari komen te overlijden. Club Diana maakte eerder vijf beeldschone platen, waar menig Nederlandse indie-band een puntje aan kon zuigen. Eerder maakte Brand deel uit van het Nijmeegse country-rock combo Indian Summer. Brand was daarnaast gemeenteraadslid in de Limburgse gemeente Bergen en echtgenoot en vader van drie kleine kinderen. Het nieuwe Club Diana album Brand, dat binnenkort zou uitkomen is nu beluisteren op de Luisterpaal van 3VOOR12. Lees voor een reactie van de achtergebleven bandleden van Club Diana het artikel op VPRO's 3VOOR12.
 

Antillectual doet niet aan krediet-crisis

Dat Antillectual druk bezig is onze aardkloot om te ploegen, mag reeds bekend zijn. In Europa is er praktisch geen land meer maagdelijk voor de Nijmeegse punkrockers en over de Atlantische plas werd onlangs de USA aangedaan. Naast een nieuwe plaat in de pijplijn wordt debuut ‘Testimony’ uitgebracht in Japan. Voor een tour aldaar is het wellicht nog te vroeg, tot de mogelijkheid zich aandient zijn Frankrijk, Zwitserland, Italië en Duitsland aan de beurt. De krediet-crisis en bijkomende lage olieprijs lijken als geroepen te komen voor de vlijtige punk-rockers.


Inschrijving Paasconcerten 2009 van start


De inschrijvingen voor de Paasconcerten van 2009 zijn weer van start gegaan, pop-talent in de regio wordt gezocht. Het festival vindt plaats op 11 en 12 april. Inschrijven kan tot vrijdag 27 februari. De Paasconcerten zijn al 34 jaar lang een begrip in Arnhem en De Jacobiberg probeert wederom op beide dagen een uitgekiende mix neer te zetten van zowel beginnende als ervaren acts. Dit jaar worden er ook live-opnames gemaakt. Bands krijgen na afloop een gratis registratie van hun concert mee. Van iedere deelnemende band zal er ook een live song verschijnen op de mp3-compilatie van 3VOOR12 die later via de website van 3VOOR12 te downloaden is. Inschrijven kan via de website van De Jacobiberg.


Go Back To The Zoo clip Beam Me Up online


Go Back To The Zoo, ooit ontsproten uit het Nijmeegse The Pax heeft een clip gemaakt, en wel de volgende! De verloren zonen weer eens over de bol te aaien in hun voormalig thuisstad kan, en wel op 22 februari in Doornroosje, waar Go Back To The Zoo gaat openen voor Five O’Clock Hero’s.


Anneke van Giersbergen gaat akoestisch en internationaal


Onlangs lag de nieuwe akoestische cd van Anneke van Giersbergen 'Pure Air' in de winkels. De nieuwe cd is ook aanleiding voor twee speciale shows in Nederland. Op de plaat staan een aantal samenwerkingen met artiesten zoals John Wetton (King Crimson) en Arjen Lucassen (Ayreon). Tevens zijn haar favoriete Nederlandse muziekvrienden te beluisteren, die haar tijdens twee optredens in de Melkweg en Oosterpoort zullen vergezellen: Sharon den Adel (Within Temptation), Niels Geusebroek (Silkstone), Kyteman en singer-songwriter Marike Jager. Na haar Nederlandse shows in februari 2009 zal Van Gierbergen met haar band Agua de Annique in maart de landen Brazilië, Argentinië, Chili en Mexico aandoen.


En dan nog het volgende...

Soul-oma en schreeuwlelijk Tina Turner komt naar het Gelredome voor een extra show op 2 mei. De voorverkoop is reeds gestart en het zal hoogstwaarschijnlijk wederom stormlopen voor de achtvoudige Grammy-winnares.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland