Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vers van de telex, met deze keer: eerste namen Valkhof Affaire bekend, Barbarella Local Heroes van maart, deadline van inschrijving voor de Paasconcerten, Lea geeft een geheim huiskamerconcert en het Arnhemse BEU gaat een bizarre werkverbinding aan tijdens de Boekenweek.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Eerste namen Affaire bekend

Vrij vroeg in het seizoen en nu al sijpelen de eerste namen voor komende Valkhof Affaire binnen. En niet de minste! Deerhoof, Mahjongg, Howlin Rain, The New Wine en Jookabox zullen dit jaar acte de précense geven op Neerlands scherpst geprogrammeerde gratis festival.


LiveXS roept Barbarella tot uit Local Heroes

LiveXS Popmagazine heeft ons eigen Barbarella uitgeroepen tot Local Heroes van de maand maart, samen met het Zuid-Hollandse Olivier’s Army en We Swim You Jump uit Groningen. Derhalve spelen de drie bands in het kader van LiveXS Locals Only! eind maart in Paard van Troje Café en de kleine zaal van Luxor Live. Woensdag 1 april mogen de jonge honden Paradiso Amsterdam onveilig maken. Daarbij valt er te stemmen op alle geselecteerde bands. De winnaar van die verkiezing gaat een jaar lang met Locals Only! op tour. Fabchannel zal alle shows uitzenden, alsmede de interviews die met de bands worden afgenomen.


Deadline inschrijving Paasconcerten nadert

Snel nog een plek verwerven op de vermaarde jaarlijkse Paasconcerten op de Jacobiberg? Snel inschrijven op de website van het festival. Vrijdag aanstaande om 17:00 sluiten de poorten. Kers op de taart dit jaar is de live-registratie van iedere band, waarvan 1 track later wordt uitgebracht op een compilatie van VPRO’s 3VOOR12.


Lea geeft huiskamerconcert voor Onder Invloed

Pop-initiatief Onder Invloed organiseert donderdagavond 26 februari een intiem huiskamerconcert van de Nijmeegse Lea. Onder Invloed laat artiesten – naast eigen werk - nummers spelen van hun grootste muzikale invloeden. Behalve Lea zal er een mysterieuze geheime act aantreden. Waar dit alles plaatsvindt is ons een raadsel, hetgeen de zaak natuurljk des te spannender maakt. Erbij zijn kan, door een mailtje te sturen naar Lea.


Arnhemse BEU gaat bizarre muzikale verbintenis aan tijdens Boekenweek

Het Arnhemse BEU zal tijdens de boekenweek op 15 maart in de Deventer Schouwburg een groots opgezet theatraal concert verzorgen, onder de noemer Piepp Knor Tjielp Tjielp.  De band grossiert normaliter in uit het lood geslagen Nederlandstalige liedjes, met elektronische breakbeats en valse piano’s en tuba’s. BEU zal ondersteund worden door geluidskunstenaar Geert Jonkers en de Fanfare Beatrix uit het vermaarde Okkenbroek. Een bont en bizar conglomeraat dus, dat voor de nodige muzikale verrassingen zal zorgen. Klik hier voor meer informatie.