Win kaarten voor Pierced Arrows en The Bips!

Doornroosje tipt ’70 punk voor jong en oud

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vrijdag 28 augustus biedt Doornroosje onderdak aan Pierced Arrows, de doorstart van het semi-legendarische cult-punkcombo Dead Moon. Raspen, schuren en scheuren zal het, niet in het minst omdat de avond geopend wordt door Nijmeegs eigen The Bips. Een avond vol rauwe punk en western voor jong en oud. Lees snel verder en win kaarten!

Doornroosje tipt ’70 punk voor jong en oud

 Op een ouwe fiets moet je het leren. Het in 1987 geboren semi-legendarische combo Dead Moon – opgericht door Fred Cole en diens vrouw Toody – schokte de wereld met een minimalistische, rauwe mix van punk, garage en country. Het echtpaar Cole mag dan inmiddels de zestig gepasseerd zijn, een jong blaadje lusten ze nog steeds en muzikaal laten ze er ook geen gras over groeien. Pierced Arrows heet hun nieuwe project, eveneens een ruwe kruisbestuiving van punk, rock en western, met teksten van onder uit de zak. Akoestisch doen de brouwsels zelfs lichtelijk denken aan de roots-ridders van Two Gallants. Met daarbij de opmerking dat Pierced Arrows die twee brave Hendriken in rauwheid lachend voorbij fietst. Vooruit, de punk scheurt iets minder hard in het meest recente werk en er is meer ruimte voor nuance, maar het ingeslikte scheermes klinkt raspender dan ooit. 29 augustus te bewonderen in Doornroosje.

Ook uit ’87: voorprogramma The Bips uit Nijmegen. Een hele rits aan bezettingswisselingen kon niet voorkomen dat de band al sinds haar oerknal trouw blijft aan hetzelfde genre: onversneden ‘70 punk. Wilde haren heeft ‘ie al lang niet meer, maar punken doet oprichter Jozzy Rubenski nog zonder looprek. Met het volume op tien, een zangstem als Vrouw Holle met een rokershoest en de juiste attitude schopt The Bips ook nu nog menig kont.

Daar beide bands van deze avond schatplichtig zijn aan de punk, kies uit het onderstaande rijtje het enige echte punk-meesterwerk van The Clash en mail je antwoord voor donderdag 28 augustus 15:00 naar de redactie en maak kans op 2 x 2 kaarten!

A.) London Calling
B.) Peace and Love in the UK
C.) Never Mind the Buzzcocks
 
Vr 28 aug | Open: 20:00 | Start 20:30
Concert punk, rock, garage
Pierced Arrows + The Bips
Normaal: € 10,-