MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume II: De Paaseditie MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume II: De Paaseditie

Een muzikale terugblik op de Paasconcerten 2009

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen

MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen Volume II: De Paaseditie

Een muzikale terugblik op de Paasconcerten 2009

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Heb je ook zo genoten van de Paasconcerten op de Jacobiberg? Of wil je weten wat je gemist hebt? In samenwerking met Popcentrum Jacobiberg bieden we je met volume II van onze MP3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een terugblik op de Paasconcerten 2009.

Een muzikale terugblik op de Paasconcerten 2009

Afgelopen Pasen heeft 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen in samenwerking met Popcentrum Jacobiberg tijdens de 34e editie van de Paasconcerten van elke band die het podium betrad een live track opgenomen. De muziekstijlen varieren van luisterpop, gitaarrock, reggae tot metal. Voor deze muzikale paaseieren hoef je niet ver te zoeken, je kunt ze hier downloaden. Wil je dit muzikale ei verpakken? Print het hoesje uit, pak de schaar en je hebt een blijvende herinnering aan de Paasconcerten 2009!

1. Fear Remains – Sinister Dreams
Fear Remains combineert  verschillende stijlen van het metalgenre, waardoor zij een zeer eigen sound hebben ontwikkeld met invloeden van trash en death metal.

2. LADA! – You And Me
Van springrock tot luisterliedjes a la Nick Drake en weer terug, kortom er is niet echt een etiket te plakken op de muziek die LADA! je laat horen.

3. The eXtinct - Poem
Gitarist Scott Roberts brengt gewapend met een laptop zijn Akoes-tronic muziek gelegen tussen Beatlesque songs en noisy new wave-achtige tracks.

4. Bandito - Maskarade
Afkomstig uit het nieuwe Rock City Nijmegen maakt deze 5-koppige rockformatie muziek beïnvloed door bands als Kyuss en Queens Of The Stone Age. Ruig, hard en energiek stevige groovende nummers vol enthousiasme gebracht.

5. Chances Are – Drum And Base
Een roots reggaeband uit Arnhem bestaande uit vijf bandleden die zijn geïnspireerd door de Jamaicaanse muziekvibe. Ze spelen eerlijke rootsnummers met vocalen vol blues en soul.
 
6. Electric Bongo - Intro
Sferische electro met diepgang en ruimte voor experiment, de snelweg word gemeden maar een duister electronisch achterafstraatje wordt graag verkend.

7. Viva Rosa – U.F.O. Breakdown
Catchy powerpopsongs waar je in de verte iets van The Lemonheads in terughoort, dit viertal weet waar de mosterd te halen en deze heerlijk te verwerken in een energieke show waarin je op verschillende sporen wordt gezet.

8. Streetcarb - Sleep
Grunge komt niet alleenuit Seatle maar ook uit de Achterhoek! Deze mannen knallen hun grunge-geluid met een vleug indie-rock met veel bravoure de wijde wereld in.

9. The Attitudes - Pinky
Vies hard en vunzig. Deze drie rockers met een dosis Paasconcertenervaring zetten de versterker op tien en spelen ouderwetse garage rock-‘n-roll zoals The Stooges en The Ramones in hun beste tijd deden.

10. Claus – Mr. Misunderstood
Dit hyperactieve trio maakt een mix van punk, funk en pop gevat in korte krachtige songs vol afwisseling en dynamiek. Denk daarbij aan bands als Primus en Sonic Youth.

11. Merinde – Everybody Wants To Know You
Met een passie voor taal en muziek en een stem te herkennen uit duizenden brengt Merinde haar eigen geschreven liedjes in de Rietveldzaal zowel onschuldig als zeer ernstig ten gehore.
 
12. With Ice – Principles Of Prettiness
“Kinetische Rock”: Muziek gebracht door de Arnhemse band With Ice. De definitie die aan het einde van dit jaar na het uitbrengen van Lover Boys & Girls menig muziekliefhebber van buiten zal kennen!

13. Sugartoosh - Daisy
AA staat sinds de Paasconcerten voor Achterhoekse Arnhemmers die weten hoe je dampende bluesy stoner aan het publiek moet voorschotelen zodat ook zij zwaar verslaafd de Jacobiberg zullen afdalen richting de woestijn waar Queens Of The Stone Age de mosterd heeft gehaald.

14. Caulfield – In Out Of The Cold, Norm
Het relaxmoment in de Rietveldzaal wordt verzorgd door dit semi-akoestische trio dat een groot liefhebber is van alt country maar ook niet vies is van een vleugje britpop.

15. Norman Kapoyos & The Swinging Mood Orchestra – Tired Eyes
Norman Kapoyos studeerde aan de rockacademie en dat is onder andere te merken aan de muzikanten die deel uitmaken van zijn orkest. Leden van GEM, Krezip en Davenport hebben tijdens de Paasconcerten mede bijgedragen aan het soulvolle optreden.

16. Liquid - Bananas
Pak een kom, gooi hier een paar lepels hiphop, indie, funk en electro in. Pak een mixer en het resultaat is een cross over waarbij je lichaam meteen in de dansstand gaat en hier pas mee stopt als de laatste tonen van Liquid hebben geklonken.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland