Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Stop de persen! Met deze keer: Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen strijkt neer in Arnhem, tienjarig Oranjepop van start, inschrijving van Gesel XL 2009 is geopend, vrijheid vieren op het Koningsplein tijdens Bevrijdingsfestival Nijmegen, Kao Productions stopt bij Orewoet en Johan speelt instore bij Kroese Arnhem.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen strijkt neer in Arnhem

Noteer in uw agenda: 29-05-2009 vindt de eerste editie van de vernieuwde Club 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen plaats in Café The Stage te Arnhem! Na een jaar afwezigheid zal Lo-Lite de grote aanwezige zijn op de Rijnse planken, bijgestaan door het Haagse Tiger String Ensemble. Vanaf juni zal de programmering volledig lokaal zijn en zal de clubavond maandelijks het affiche sieren. Bijkomend goed nieuws: The Stage hanteert het ‘free Friday’ principe, om lokale bands een laagdrempelig podium te bieden. Vrij vertaald: toegang is gratis!


Oranjepop viert tienjarig bestaan met verjaardagswaardige line-up

Het zal u niet ontgaan zijn: Oranjepop wordt 10. Het festival – dat op Koninginnedag plaatsvindt in het Hunnerpark – is door de jaren heen uitgegroeid tot een vaste waarde in de Gelderse muziekscene en heeft Nijmegen op de kaart gezet als Koninginnestad. De line-up vraagt dit jaar op zich al om een feestje. Zwaar geschut als De Staat, Dollhouse en het opzwepende Antwerp Gipsy Ska Orchestra beklimt het hoofdpodium, op de PAN’s local stage zal Nijmeegs aanstormend talent haar kunsten vertonen en in de tipi is wederom plek voor intiem vertier. Uw drank kan dit jaar in de garderobe, uw jas niet, dus kijk hier of u die mee moet nemen. Lees meer over het festival en haar geschiedenis in het interview dat 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen onlangs hield met organisator Peter Onstein.

Gesel XL zoekt Gelderse popacts


Op vrijdag 6 en zaterdag 7 november 2009 vindt de tweede editie plaats van het Gelders popweekend Gesel XL. Twee dagen lang bruist het in Arnhem van de popmuziek uit heel Gelderland, na een geslaagde en groots opgezette editie in 2008. Het weekend laat de bezoeker alle aspecten van de popsector zien. Zowel popliefhebbers als muzikanten kunnen workshops bijwonen en aanschuiven bij een van de seminars. Op de podia zijn meer dan 40 optredens van Gelderse poptalenten van dit moment. Initiatiefnemer KCG nodigt alle bekende en onbekende acts, bands, artiesten, dj’s en alles daar tussenin uit om zich in te schrijven via de website. Een commissie van ervaren programmeurs van Gelderse poppodia stelt aan de hand van de inschrijvingen een fraaie staalkaart van het Gelders muziekaanbod samen.  


Bevrijdingsfestival op Koningsplein viert de vrijheid

Ook dit jaar organiseert het Stedelijk 4 & 5 mei Comité Nijmegen in samenwerking met de Gemeente Nijmegen, Café De Opera en Café De Deut op 5 mei het Bevrijdingsfestival Nijmegen op het Koningsplein. Om 14.00 uur wordt het festival geopend met het aansteken van de Bevrijdingsvuur dat door de lopers van Nijmegen Atletiek vanuit Wageningen naar Nijmegen is gebracht. Na de ceremonie gaat het opvallend scherp geprogrammeerde muzikale gedeelte van de viering van start. De lokale input komt van Yesterdays Men, met leden van The Feromones. Verder muzikaal vertier wordt verzorgd door oa. van het Utrechtse Monsieur Cannibale, King Jack en Soulvation. Het geheel wordt aan elkaar gedraait door De Bluffers, met de dj’s Eli Groen en Mundi. Bekijk hier het volledige programma.


Orewoet verder zonder Kao Productions

Wegens te grote verschillen op de visie van het programma heeft Kao Productions besloten zich terug te trekken als programmeur van de pasgeboren Music Club Orewoet in Arnhem. Voor de toekomstige programmering van Orewoet kunnen bands terecht bij eigenaresse Lilian Regtvoort.


Johan live in Kroese Arnhem

Vrijdag 22 mei speelt Johan live in bij platenboer Kroese in Arnhem. Een speciaal instore concert, ideaal om deze indie-grootheid eens van dichtbij te aanschouwen. Omstreeks half zes zal de band op aai-afstand aantreden. Toegang is gratis.