Win kaarten voor zZz in Doornroosje

Tip van de maand Doornroosje: opzwepende electro-orgelrock

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Vrijdag 19 december staat de Amsterdamse orgel-sleazerock formatie zZz in Doornroosje. Naar eigen zeggen hebben zde woestelingen op hun tweede album gepoogd hun sleazy imago wat op te poetsen. Of dat gelukt is kan je zelf gaan bekijken, en wellicht met dank aan onze prijsvraag wel helemaal voor niets!

Tip van de maand Doornroosje: opzwepende electro-orgelrock

Vrijdag 18 december staat de Amsterdamse orgel-sleazerock formatie zZz in Doornroosje. Naar eigen zeggen, en recensenten beamen dit, hebben ze op hun tweede album gepoogd hun sleazy imago wat op te poetsen. Of dat gelukt is kan je zelf gaan bekijken, en wellicht met dank aan de deze prijsvraag wel helemaal voor niets!

 

Sinds 2000  is er een hoop veranderd in het leven van Björn Ottenheim en Daan Schinkel. Destijds besloten de huisgenoten samen met papa’s oude orgel de kelder in te duiken, om na een krappe week weer boven te komen met wat instrumentale probeersels. Nu touren ze door Japan als voorprogramma van Fatboy Slim, verzorgden de clip en soundtrack bij een wereldwijde Fiat commercial en zijn ze vereeuwigd als achtergrondmuziek voor de seksscene tussen Kim van Kooten en Michiel Huisman in Phileine zegt Sorry. Het kan verkeren.

 

Dat zZz tijdens het heftige ‘regen en wind maken’ van Phileine en haar lover is te horen, is niet zo gek: de band maakt opwindende, dwingende en donkere muziek. Een broeierige sfeertje lijkt vrijdag dus gegarandeerd, wanneer de heren langs Doornroosje komen in de tour ter promotie van hun tweede album Running with the Beast. Deze plaat is minder sleazy dan het debuut, wat meer gepolijst en bevat meer klasse. Meestal, dan. De smerige, rauwe en opwindende basis van de band blijft.

 

Twee mannen:  één op de orgel en één achter de drums, met een reputatie voor meeslepende live optredens en een goed gerecenseerd tweede album: meer heb je niet nodig voor een leuke avond, toch? Wil jij voor niets naar zZz? Beantwoord dan de volgende vraag en je droom wordt werkelijkheid! Stuur je antwoord voor woensdag 18 december 23:57 op naar de redactie en win 2x2 kaarten.

 

Running with the beast: met welk snelste dier ter wereld is een rondje rennen een sowieso een onhaalbare zaak, zelfs voor de energieke mannen van zZz?