(Veel) Kort Nieuws

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen ,

Roerige tijden zo rond het einde van het jaar. Nieuws vers van de telex, met deze keer: Camelot Live! zoekt nieuwe boeker, fotograaf Dennis Stempher exposeert in Arnhem, Antillectual tourt door de UK, Next Best band brengt de Popronde in beeld, de eerste CAO voor de popsector een feit en jawel, The Eagles komen naar Arnhem.

3VOOR12/Arnhem-Nijmegen houdt je op de hoogte!

Stiching Moordkuil (Camelot Live!) zoekt nieuwe boeker

Stichting Moordkuil is per 1 januari 2009 op zoek naar een producerend organisatietalent voor Camelot Live!. Café Camelot in Nijmegen ontvangt iedere dinsdagavond de betere singer-songwriters en andere akoestische acts. In het verleden stonden onder meer Lucky Fonz III, Leine, Sneakerfreak en Pien Feith op het podium. Voor mensen die meer willen leren over bandbegeleiding, licht, geluid, stagemanagement, presentatie, catering en alles wat komt kijken bij de praktische kant van livemuziek, is de vrijwillige functie van producent bij Camelot Live! geschikt. Ervaring is niet vereist, wel is enthousiasme en liefde voor livemuziek gewenst. Mail bij interesse met Marten de Paepe.

Fotograaf Dennis Stempher exposeert in Arnhem


Met gepaste trots melden wij dat ‘onze’ Dennis Stempher vanaf 16 december een aantal van zijn puike prenten zal exposeren bij platenboer Kroese in Arnhem, onder de noemer ‘Zonder woorden, een jaar muziek in beeld.’ Stempher fotografeerde geregeld voor 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen en exposeert 24 foto’s van in totaal 12 optredens die allen plaatvonden in 2008. Kijk hier voor een voorproefje en weet je vanaf 16 december verzekerd bent van een imposant uitzicht tijdens het beluisteren van je favoriete cd bij Kroese.

Eerste cao voor popsector is een feit

Voor het eerst in zijn bestaan heeft de popsector een collectieve arbeidsovereenkomst (cao). Ook Doornroosje directeur Toine Tax zette als lid van de onderhandelingsdelegatie van de werkgevers in de popsector (WNPF) op 4 december zijn handtekening onder deze historische cao. De Nederlandse poppodia en festivals maken al jaren een proces van professionalisering door en nu zijn de arbeidsvoorwaarden aan de beurt. In de cao NPF zijn o.a. branche specifieke afspraken gemaakt over contractvormen, arbeidsduur, werktijden, arbeidspatronen, werken op zon- en feestdagen, pauzeregelingen, gebroken diensten, etc. “Dit is een enorme stap in de professionalisering van onze sector”, zo stelt Geert van Itallie voorzitter van de WNPF. “Hier wordt al bijna 10 jaar over gesproken, de afgelopen anderhalf jaar is er veel overleg geweest en hard gewerkt. Het resultaat mag er zijn.”

Antillectual op tour in de UK


De heren van het Nijmeegs/Arnhemse Antillectual hebben het druk. Net terug van een drieweekse Amerikaanse tour gaat de punkrock band in december op weg door de UK ter promotie van hun laatste album Testimony, dat uitkwam op het Britse label Fond Of Life Records. Voor 2009 staan reeds tours naar Duitsland en Frankrijk gepland.

Next Best Band brengt Popronde 2008 in beeld

Vrijdag 21 november kwam er in Eindhoven een einde aan de grootste popreis van Nederland: de Popronde 2008. Next Best Band, het nieuwe podium voor talentvolle bands ging mee op tour om het reizende popfestival te registreren. Na twee maanden heeft Next Best Band in 15 steden video opnames gemaakt van bijna 40 optredens van verschillende bands. Next Best Band maakte opnames bij de meeste Popronde-steden, waaronder Nijmegen. De opnames van regionalen De Staat en Marten de Paepe zijn inmiddels te bekijken op de website van Next Best Band. Opnames van o.a. neWax en I Kissed Charles verschijnen in de komende weken online op de site van Next Best Band.

En dan nog dit...

Maak je opa blij met Kerst: The Eagles zullen 18 juli het Gelredome in Arnhem vullen met hun oer-Amerikaanse road-rock. De kaartenverkoop start komende zaterdag.