Luxor Live tipt: NO blues

Win hier kaartjes!

Tekst: Bernard Bodt ,

Op 28 december speelt NO blues in Luxor Live in Arnhem. NO blues bevindt zich op het kruispunt waar de Arabische muziek en de folk-blues elkaar ontmoeten. Een unieke band met een typerend eigen geluid, dat het beste te omschrijven is als 100% Arabicana. Lees snel verder voor de prijsvraag!

Win hier kaartjes!

Op zondag 28 december geeft NO blues een optreden in Luxor Live in Arnhem. In 2004 werden gitarist Ad van Meurs, U’d speler Haytham Safia en contrabassist Anne-Maarten van Heuvelen uitgenodigd door productiehuis Oost-Nederland om het niemandsland tussen Oost en West te verkennen. Hun opdracht was om in drie dagen het kruispunt tussen folk-blues en traditionele Arabische muziek te vinden. NO blues was geboren.

Het resultaat was verrassend geslaagd. Een herkenbaar geluid dat toch heel anders klinkt; je kent het, maar ook weer niet. De muziek valt het best te omschrijven als ‘Arabicana’, gespeeld en gezongen in de verhalende traditie die de folk-blues en de Arabische muziek gemeen hebben. Soms droevig, alsof de Mississippi overstroomt met Palestijnse tranen, vaak vrolijk, waarbij visioenen van een buikdansende Bush op je netvlies verschijnen. In 2005 verscheen het debuutalbum van NO blues Farewell Shalabiye, gevolgd door Ya Dunya (2007) met medewerking van Tracy Bonham en Eric van de Lest. Op het nieuwe album, Lumen, dat in december uitkomt, klinkt NO blues hechter en intiemer dan ooit en lijkt het genre Arabicana definitief gevestigd te zijn in het internationale muziekspectrum.

Op 28 december geeft NO blues een optreden in Luxor Live en jij kunt er gratis bij zijn! Hoe? Beantwoord de onderstaande vraag en maak kans op 2x2 kaartjes!

Vraag: Welk lid van NO blues komt uit Arnhem?
Stuur je antwoord voor vrijdag 26 december 17:00 uur naar 3voor12arnhem@gmail.com