Merleyns Tip van de Maand: Jozef van Wissem & Tetuzi Akiyama Merleyns Tip van de Maand: Jozef van Wissem & Tetuzi Akiyama

Win vrijkaartjes voor een middag met unieke snarenplukkers!

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen,

Merleyns Tip van de Maand: Jozef van Wissem & Tetuzi Akiyama

Win vrijkaartjes voor een middag met unieke snarenplukkers!

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, ,

Het live-aanbod in de regio is zo groot dat het vaak moeilijk kiezen is. Om te voorkomen dat je net dat ene legendarische optreden mist helpt 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen een handje met de Tip van de Maand. Deze maand prijst Merleyn een matineeconcert aan met twee unieke snarenplukkers: Jozef van Wissem & Tetuzi Akiyama.

Win vrijkaartjes voor een middag met unieke snarenplukkers!

Jozef van Wissem bespeelt de luit. En dan zie je de bui waarschijnlijk al hangen. Een bebaard sujet in barokke klederdracht die volksliederen ten gehore brengt die de Middeleeuwen nooit hadden mogen overleven. Gelukkig heeft Van Wissem daar zo zijn eigen ideeën over. Ook hij begon weliswaar met het spelen van partituren uit 1600, maar dan achterstevoren! En het moet gezegd, zijn interpretatie doet vermoeden dat het destijds misschien wel gebruikelijk was om rechtsbeneden te beginnen met lezen. De bladmuziek heeft Van Wissem inmiddels verruild voor vrije improvisatie en zijn experimenteel geluit wordt tegenwoordig bijgestaan door o.a. percussie, gitaar, field recordings en electronica. Eerder stond hij al met gitaarlegende Gary Lucas in Merleyn en daar zien ze de meester luitspeler maar wat graag terugkeren. Op zondagmiddag 26 november neemt Van Wissem multi-instrumentalist Tetuzi Akiyama mee. Degenen die de gedreven Japanner al zagen optreden in Extrapool kunnen hem vast nog wel herinneren. Hij raakte daar zo op dreef, dat hij vervolgens ook het publiek in de Onderbroek trakteerde op een portie virtuoos gitaargeweld. Beide artiesten brengen in Merleyn ieder een solo-set om vervolgens hun tournee af te sluiten met een gezamenlijk optreden. Het belooft een middag te worden met een verassende mengelmoes van minimal, noise, folk, avantgarde, rock, kamermuziek en wie weet wat nog meer. Wat zeker is dat het een middag wordt om over na te praten én te genieten. En dat kan helemaal gratis en voor niets, als je antwoord weet te geven op de volgende opgave: Noem zowel een overeenkomst als een verschil tussen een luit en een fluit. Mail je antwoord naar de kernredactie van Nijmegen en wie weet ben jij wel één van de twee winnaars van een koppel vrijkaarten!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland