De Vierdaagsefeesten - The Thermals brengen traditioneel vermaak

Bescheiden feestje met standaard popsongs

Martin Visser, Foto's: Mike Nicolaassen ,

De locatie van podium Saddlespan, vlakbij de Barbarossaruïne, is een uitstekende plek om bij het lekkere weer te genieten van een goede popband. Voor veel mensen is dat deze avond de Amerikaanse band The Thermals.

Bescheiden feestje met standaard popsongs

De band weet in zijn muziek verschillende stijlen te verwerken. Denk aan postpunk en invloeden vanuit de grungehoek. Door de prettige melodietjes is het verband met bands als The Ramones al snel gelegd. Een ander kenmerk is het nasale geluid van de zanger. Het geheel doet aan een meer punkachtige Placebo denken.

The Thermals brengen vooral vermakelijke popsongs met een traditionele kop-en-staart- structuur. Hoewel dit op den duur kan gaan vervelen en enigszins voorspelbaar wordt, lijkt het vanavond door het publiek goed te worden geslikt. De vooral jeugdige toeschouwers vooraan vermaken zich goed en geven de band telkens bijval met een groot applaus. In de loop van het optreden probeert de band er nog een kleine rockshow van te maken. Momenten voor de ritmesectie en showelementen worden in het optreden verwerkt. Het valt op dat de band nergens vlamt en de set routinematig lijkt af te werken.

Begrijpelijk, als je de hitte in ogenschouw neemt. Toch zorgt dit ervoor dat de show van The Thermals niet helemaal van de grond komt. Het aanwezige publiek blijkt echter het repertoire van The Thermals goed genoeg te kennen om er toch een leuk feestje van te maken. The Thermals brengen met hun vrij traditionele gitaarrock weinig wereldschokkends, maar wel het soort muziek dat voor een klein feestje op de woensdagavond kan zorgen.

The Thermals

The Thermals

The Thermals