De Vierdaagsefeesten - Planet Rose is mooi tussendoortje tijdens de Doornroosje-zomerstop De Vierdaagsefeesten - Planet Rose is mooi tussendoortje tijdens de Doornroosje-zomerstop

Voor velen een eerste kennismaking met de fameuze Planet Rose-avonden

, Katja Linders,

De Vierdaagsefeesten - Planet Rose is mooi tussendoortje tijdens de Doornroosje-zomerstop

Voor velen een eerste kennismaking met de fameuze Planet Rose-avonden

Katja Linders, ,

Donderdagavond vond er in het Waalpark een buiteneditie plaats van de succesvolle Planet Rose-avonden, waarbij gewoonlijk bijna iedere zaterdag in Doornroosje talloze mensen met de voetjes van de vloer gaan. 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen was benieuwd hoe het in de buitenlucht ging.

Voor velen een eerste kennismaking met de fameuze Planet Rose-avonden

Toen ik de Valkhoftrappen af kwam dalen, was Le Clic net begonnen aan de set, met live vocals door Aron Friedman. Het veld was her en der bevolkt met mensen die zaten mee te knikken en verder richting het podium steeds meer mensen die rustig aan het dansen waren. Hittegolf en een zon die nog niet onder is, blijken niet het bevorderlijkst voor de dansende mens. Mede daardoor kwam de clickhouse niet helemaal uit de verf. Al leken de enthousiaste artiesten zich daar niet minder door te vermaken. Daarna de beurt aan Piet van Dongen, een Nijmeegse dj die buiten de stadsgrenzen bekender is dan erbinnen. En toevalligerwijs mede dankzij een positieve recensie op deze site het duwtje in de rug kreeg om zijn demo naar het Duitse label Audiomatique Recordings van Steve Bug te sturen, wat opleverde dat er enkele tracks als ep zijn uitgebracht. Met een frisse mix van dansbare deuntjes gingen de voetjes van het groter groeiende publiek steeds actiever van de vloer. Naadloos ging de overgang naar Petter, het Zweedse muzikale wonderkind, ondergebracht bij James Holdens Border Community label. Vanavond was zijn eerste optreden in Nijmegen. De zon was inmiddels onder, het was drukker en drukker geworden en er werd flink gedanst op de sterke set van Petter, die zeer geconcentreerd zijn ding stond te doen op het podium en zichtbaar genoot van de enthousiaste respons. De avond werd afgesloten door Planet Rose-resident LL. Met de wat bekendere liedjes bracht hij deze geslaagde Planet Rose avond op locatie gepast ten einde. Voor de regelmatige bezoekers een mooi tussendoortje tijdens de Doornroosje-zomerstop. Voor andere mensen een eerste kennismaking met de fameuze Planet Rose-avonden. Foto's: Mike Nicolaassen (Van dit optreden zijn opnames gemaakt. Beluister ze op de landelijke 3VOOR12. Gebruik de link rechts onderaan.)
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland