Stemmen op Twilight Circus Dubsystem, Hans Rutten en Frank Boeijen Stemmen op Twilight Circus Dubsystem, Hans Rutten en Frank Boeijen

Het Nationaal Popinstituut zoekt de beste muzikanten van 2005

, Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen,

Stemmen op Twilight Circus Dubsystem, Hans Rutten en Frank Boeijen

Het Nationaal Popinstituut zoekt de beste muzikanten van 2005

Redactie 3VOOR12/Arnhem-Nijmegen, ,

Leuk hoor, publieksprijzen en juryprijzen. Maar als muzikant wil je natuurlijk ook erg graag waardering van je collega's. De Duiveltjes van het Nationaal Popinstituut voorzien in die behoefte. Deze prijzen zijn vóór muzikanten dóór muzikanten. Wij vroegen ons af of er ook lokale helden tussen de genomineerden stonden.

Het Nationaal Popinstituut zoekt de beste muzikanten van 2005

De Duiveltjes van het NPI zijn muziekprijzen voor de beste Nederlandse popmuzikanten en het beste poppodium van het afgelopen jaar. Bijzonder is dat de prijswinnaars niet, zoals bij andere verkiezingen, worden gekozen door een jury of het publiek, maar door hun collegamuzikanten. De naam Duiveltje is een verwijzing naar de legende rondom bluesgitarist Robert Johnson, die op de 'crossroads' zijn ziel aan de duivel verkocht en zo de beste gitarist ter wereld werd. De prijs bestaat uit een grote door Peter te Bos (Claw Boys Claw) ontworpen medaille. Nijmeegse en Arnhemse muzikanten die wij konden vinden zijn: Zangers Frank Boeijen Anneke van Giersbergen (The Gathering) Drummer Hans Rutten (The Gathering) Toetsenist Frank Boeijen (The Gathering) Dj/producers Twilight Circus Dubsystem En natuurlijk kun je ook stemmen op Nijmeegs trots Doornroosje en Arnhems trots Willemeen. Voorwaarde om te stemmen is dat je zelf ook muzikant bent. Daarom vraagt het NPI iedereen om zijn naam, een geldig e-mailadres en de band waarin hij/zij speelt in te vullen. Om het wat makkelijker te maken heeft het NPI een voorselectie gemaakt, gebaseerd op lijstjes van FRET-medewerkers. Het staat iedereen echter vrij een naam in te vullen die niet op deze lijsten voorkomt. Je kunt tot en met half april je stem uitbrengen. Let op: je mag maar één keer stemmen. De Duiveltjes werden de afgelopen jaren uitgereikt tijdens het FRETaLive@013 in Popcentrum 013 in Tilburg. Dit jaar gebeurt dit tijdens de Muzikantendag op zaterdag 21 mei in de Amsterdamse Melkweg.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Gelderland