Fotoreportage: een dag in de studio met Cosmic U

Release nieuwe EP in februari

Foto's: Chantal van Wieren ,

Hoewel het goed ontvangen debuutalbum Constructed Land nog maar relatief kortgeleden werd uitgebracht, werkt Cosmic U alweer gestaag door aan nieuw materiaal én een nieuw geluid. 3voor12/Friesland keek een dagje mee in de studio in het Cultuur Kwartier Sneek, waar de eerstvolgende single (getiteld Follow) werd opgenomen. De nieuwe EP van Cosmic U wordt in februari verwacht.

'Mystieke neo wave,' zo omschrijft de band hun nieuwe sound. Die komt onder andere tot stand door de toevoeging van een vierde bandlid: percussioniste Michelle. Het nieuwe werk zal dan ook ritmischer en beweeglijker zijn. Tijdens het opnameproces wordt het kwartet geholpen door het bevriende Daily Bread: bassist Chris Mulder neemt de productie van de nieuwe single en plaat voor zijn rekening. Ook toetsenist Atser Damsma was tijdens ons bezoek in de studio te vinden.


Na de opnames heeft de groep een aantal mooie optredens in het verschiet. Tijdens Eurosonic/Noorderslag zal Cosmic U twee keer spelen: op 17 januari is de band overdag in Galerie Sign te zien en 's avonds om 21:30 nog eens in Shadrak.