Wie is Alwin van den Nagel? Wie is Alwin van den Nagel?

“Party till you pass out, drink till you're dead"

, Door Rose de Rond

Wie is Alwin van den Nagel?

“Party till you pass out, drink till you're dead"

Door Rose de Rond ,

Uiteraard bestaat de Flevolandse muziekscene uit duizend-en-een gezichten. Natuurlijk zitten daar veel muzikanten tussen, maar ook liefhebbers, vaste bezoekers, ambtenaren, journalisten, organisatoren, scouts en vele anderen. Het ene gelaat ken je al jaren, de andere bakkus komt net om de hoek kijken. Met de vaste rubriek ‘Wie is het?’ brengt 3voor12/Flevoland in kaart wie nou eigenlijk wie is. Deze week aandacht voor: Alwin van den Nagel.

“Party till you pass out, drink till you're dead"

Alwin van den Nagel steekt als zanger van Tribal Spirits veel tijd in zijn band. Na een tijd gewerkt te hebben in de media besloot hij weer te gaan studeren, en volgt nu de opleiding Communicatiemanagement. Hij is vaak in Lelystad te vinden omdat veel vrienden van hem daar wonen. Zijn favoriete plek is de Underground. Als tiener was hij een braaf, christelijk jongetje dat naar school ging en blokfluitles had. Hij zong al op jonge leeftijd. In het kinderkoor, maar ook thuis, met cassettes mee. Op de middelbare school ontdekte hij hardere muziekstijlen en begon toen ook op deze manier te zingen. Alwin woont in een studentenhuis in Utrecht met drie andere kerels, danst graag op drum and bass, dubstep en house en geniet van het vrijgezellenleven. Tijd om de man die vindt dat het leven één groot feest moet zijn onze twaalf vragen voor te leggen: Wie is Alwin van den Nagel?


Wat is jouw favoriete plek in Flevoland?
Ik denk toch wel Lelystad, en dan met name de Underground.

Welke kroeg noem jij je stamkroeg?
De Andersom in Utrecht.

Wat is op muzikaal gebied momenteel dé Flevolandse parel?
Ik denk dat de meest bekende artiest uit Flevoland Ali B is, maar ik zou hem persoonlijk geen parel noemen. Ik wil niet arrogant overkomen, maar ik geloof wel dat wij vooral in Lelystad voor flink wat aardverschuivingen hebben gezorgd. Daarnaast heb ik wel erg genoten van No Can Do toen ik ze zag.

Wie of wat wordt enorm onderschat in de Flevolandse muziekscene?
Ik denk dat muziek in het algemeen een beetje wordt onderschat. Je hebt niet heel veel plaatsen om echt goed te feesten. Natuurlijk wordt metal helemaal onderschat.

Welke band/artiest moet voor eeuwig zwijgen?
Beyoncé. Als er iemand is die ik zwaar 'overrated' vind is het Beyoncé wel. Ik vind haar stem absoluut niet indrukwekkend en ook de nummers die ze zingt vind ik buitengewoon irritant. Ik moet ook eerlijk zeggen dat het R&B genre mij niet helemaal ligt.

Wat is voor jou een bron van inspiratie?
De meeste inspiratie haal ik gewoon uit het leven. Maar wanneer ik teksten ga schrijven, drink ik graag een paar biertjes om het proces te starten.

Heb je een motto of quote die jou ten voeten uit weergeeft?
“Party till you pass out, drink till you're dead”.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
Ik ga naar school en probeer zo veel mogelijk avonden te stappen met mijn huisgenoten.

Wat voeg jij toe aan de Flevolandse muziekscene?
Ik heb nu met Tribal Spirits flink wat optredens gedaan in Flevoland, hebben daar popprijzen gewonnen en hebben daar toch wel een van onze vetste shows gedaan waar het publiek ook zeker van genoten heeft. In Flevoland hebben wij een goede aanhang die van ons geniet. Ik denk dat ik zo wat toevoeg aan de Flevolandse muziekscene.

Iedereen koestert wel muziek die, gezien de rest van de voorkeur, beschamend of dubieus is. Wat is jouw muzikale afwijking?
Ik denk dat je bij mij het minst zou verwachten dat ik van old school hiphop hou, denk hier bij aan NWA, ICP en WTC. Ook luister ik oude hardcore als Radium, Angerfist en Neophyte.

En, hoe is het verder?
Ik ben gezond. Ik ben gelukkig. Heb genoeg vrienden. Verveel me praktisch nooit. Dus ik heb wel het gevoel alsof alles goed gaat ja.

Wat wil je verder nog kwijt?
Tribal Spirits stampt nog steeds hard door en we zijn weer bezig met een nieuwe EP. Wanneer deze uitkomt is nog niet bekend. Natuurlijk kun je ons altijd volgen op:
www.tribalspirits.nl
www.myspace.com/tribalspirits
www.youtube.com/user/tribalspirits

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Flevoland