Nu de feestdagen achter de rug zijn maken we ons op voor een nieuw muziekjaar bomvol concerten, feestjes en festivals. Bekende locaties in Eindhoven zijn natuurlijk de Effenaar en het Klok- en Beursgebouw. Maar de stad kent ook tal van minder bekende locaties en evenementen die zeker de moeite waard zijn. Om je wegwijs te maken in de muziekscene van Eindhoven maakte Stern de Pagter, student aan de Fontys Hogeschool Journalistiek, dit handige overzicht.

Locaties

Na weer een avond stappen op Stratumseind ben je misschien een keer toe aan iets anders. Of misschien is dat nooit jouw ding geweest, maar zie je wel graag goede artiesten. Gelukkig biedt Eindhoven daar genoeg plekken voor; je moet alleen even weten waar je het moet zoeken. Daarom hier een overzicht met de spannendste locaties. Eindhoven staat traditioneel bekend als rockstad, maar ook qua elektronische muziek is er genoeg te beleven.

Kaart te klein? >Klik hier<

Organisatoren

Deze locaties zouden niets te bieden hebben als er geen goede feestjes worden georganiseerd en goede artiesten worden geboekt. Gelukkig kent de stad tal van interessante organisatoren, die de bovenstaande locaties een prima invulling weten te geven. Een paar daarvan komen al aan bod in de kaart. Twee andere organisatoren die zeker genoemd moeten worden zijn:

Zodiak Commune
Een naam met legendarische status. Zodiak Commune stond middenin de acidhouse-scene in de jaren 90, en is een van de weinig nog overgebleven organisatoren.

Dommelvallei
Ook Dommelvallei is al een tijdje bij ons. In 2004 begonnen met illegale raves, en organiseert nog steeds vette technofeesten. Tegenwoordig vooral bekend van de Koningsdagfeesten.