Vijf tips voor TodaysArt 2018 Vijf tips voor TodaysArt 2018

Met Rone, Oneohtrix Point Never & Sacha Ring

, Redactie 3voor12 Den haag

TodaysArt staat voor de deur. Met zeker tien locaties programmering van vrijdag vroeg tot zondag laat kan de hoeveelheid programmering overdonderd overkomen. Wij hebben vijf essentiële tips, zonder het diepste van je concentratie op te eisen.

Sascha Ring & Transforma

Vrijdag & Zaterdag 20:00 - 23:00 /  Theater aan het Spui - Zaal 2
 

Je kent Sascha Ring waarschijnlijk beter als Apparat. De Duitser heeft samen met de groep Transforma een drie uur durende voorstelling geproduceerd. Bij Manufactory staat de fabrieksvloer door de jaren heen centraal. Dit zal samenvloeien met audiovisuele media, dus verwacht stevige en op momenten subtiele ambient die de ambacht van een werkvloer in muziek zal omtoveren.

Rone

Zaterdag 02:25 - 03:45 / Paard - grote zaal

Rone is zo'n artiest die je gewoon bij de lurven pakt en niet meer loslaat. Dat is, als je van uptempo elektronische muziek houdt die zich niet teveel op bekende wegen blijft voortbewegen. Het is op momenten vrolijk, dan weer melancholisch maar vooral muzikaal. Verwacht een Fransman die niet een bak EDM komt parkeren, maar een ingetogen en doordachte set geeft.

Daito Manabe

Vrijdag 19:00 - 19:40 / Theater aan het Spui - Zaal 1

Eigenlijk hebben we geen flauw idee wat Daito Manabe gaat doen. We hebben het nog niet gezien. Toch tippen we het. Om de volgende redenen: het onderstaande filmpje die in een andere setting een performance opvoeren, het feit dat Daito Manabe het festival opent en Daito van het kaliber 'ongelooflijk onvoorspelbaar' is. Phosphere, zoals de opvoering heet, is een driedimensionaal werk waar dans en digitale kunst in elkaar opgaan. 

Oneohtrix Point Never

Zondag 21:30 - 22:30 / Koninklijke Schouwburg

Grote kans dat je hier al een keer van had gehoord, misschien wel indirect. Van het bekende Warp label (Boards of Canada, Grizzly Bear & Danny Brown). Toch de moeite waard om te herhalen. Net als de eerder genoemde show van Sascha Ring voert Oneohtrix Point Never wat in zijn schild. Laatste album Age Of is niet zomaar een nieuw werk, het is het startpunt van de multimedia opvoering Myriad. Als afsluiter van het festival, volgens de Guardian was het aardig goed. Spoiler: goed voor vijf sterren.

Lanark Artefax

Zaterdag 01:00 - 02:00 / Paard - grote zaal

Björk en Aphex Twin zijn fan. Nu jij nog. Lanark Artefax was dit jaar aanwezig bij Rewire, en de stevige set gaat ongetwijfeld herhaald worden. Met nog maar een paar tracks en een EP op zijn naam is Calum, zoals de Schot echt heet, nog steeds een veelbelovende naam. Verwacht eclectische IDM als een samensmelting van Amon Tobin en Aaron Funk.

TodaysArt is in het weekend van 21 tot 23 september. Kaarten zijn te koop via todaysart.nl. Hier zijn festivalpassen, dagkaarten, clubkaarten en tickets voor specifieke shows te koop. Nog steeds idee wat je kan verwachten, luister dan onze TodaysArt playlist onderaan.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag