Fotoverslag: Little Giant, At First en Fake Billy & The False Prophets op Club 3voor12/Breda Fotoverslag: Little Giant, At First en Fake Billy & The False Prophets op Club 3voor12/Breda

, Tekst & foto's: Daniël Hereijgers

Fotoverslag: Little Giant, At First en Fake Billy & The False Prophets op Club 3voor12/Breda

Tekst & foto's: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 18 september, vlak voor Breda Barst, was Mezz Kleine Zaal weer voor Club 3voor12/Breda met drie aanstormende acts. Twee uit Breda en eentje uit Tilburg. We stelden met veel genoegen aan je voor: Little Giant, Fake Billy And The False Prophets (uit Tilburg) en At First. Het was alweer een toffe avond met mooie liedjes, snelle garage rock ’n roll en harde rock.

De indruk die Little Giant achterlaat, is die van een vredige, bereisde singer-songwriter die mooie liedjes maakt. In alle rust vertelt hij over zijn nummers, hoe de inspiratie kwam uit mensen en de natuur om daarna weer heel bedreven de gitaar te bespelen. Soms met mondharmonica erbij, de slide en/of zijn zelf geairbrushte koffer met pedaal als drum. Pepijn brengt mooie eigen liedjes als ‘Miss Moon’, ‘Godess Of The Storm’ en eindigt met een cover van Robert Johnsons ‘Rambling On My Mind’. De muzikale reis van Little Giant op het conservatorium van Utrecht is nog maar net begonnen. Wij zijn benieuwd waarlangs hij nog reizen zal.

Fake Billy And The False Prophets komt vanavond over vanuit Tilburg. Wat goed is, mag je best van buiten Breda en omstreken halen. Ze moeten nog door naar Apeldoorn, voor een after party van de Popronde (19 november in Breda) en de soundcheck is professioneel in een vloek en een zucht gedaan. Maar wat wil je, met zoveel ervaring in de band? De verdere achtergrond laten we even voor wat het is, want Fake Billy And The False Prophets komt alleen om te rocken! Dat lukt wonderwel en Mezz Kleine Zaal is vol genoeg voor een party. ‘Rusty Trombone’, ‘Pretty Boy’, ‘Break It Down’, het debuut ‘Chickboy’ staat vol garage rock ’n roll waar je op kunt dansen. Lees ook ons verslag van de dag erna, toen de band de redder in nood was op Breda Barst.

Stevig rocken, daar gaat At First ook voor. Soms dreigend richting metal als in ‘Thunder God’ dan weer rock- en melodie-gevoeliger als in ‘Sign Of Life’, twee nummers die je ook op Soundcloud terug kunt vinden. Zangeres Jamie is de blikvanger die veel gevoel in haar zang en uitstraling legt, met meestal lead-gitarist Youri naast zich, al komen ook bassist Barry en gitarist Davy aan het einde van het optreden ook even naar de andere kant van het podium. Drumster Eva speelt een strakke set. Een hechte eenheid, die duidelijk plezier heeft op de planken en nog maar sinds begin dit jaar bij elkaar in deze band. Fijne afsluiter van een fijne avond.

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda