Peach Kelli Pop: cool Nederlands debuut in Electron Peach Kelli Pop: cool Nederlands debuut in Electron

The Spylocks al even tijdloos

, Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers

Peach Kelli Pop: cool Nederlands debuut in Electron

The Spylocks al even tijdloos

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Electron is steeds vaker het toneel voor tijdloze kwaliteitsmuziek, zo zagen we er vorige week VVhile dankzij Onderstroom Breda, maar natuurlijk vooral doordat Marthy Coumans met zijn Grey er toffe acts laat aantreden zoals The Paperhead, Iguana Death Cult en The Garden. Donderdag 17 september was het meiden underground rock met The Spylocks uit Hoorn en als headliner de zoete, tijdloze punk van Peach Kelli Pop uit Amerika, dat haar Europese tour zowaar startte in Breda! De dj’s van V00d00 GOLD wilden graag daar de plaatjes draaien.

Garagerock, surf- en Nederbeat, dat zijn The Spylocks uit Hoorn. Drie dames, zangeres Jessica Joris, gitariste Annemieke van Meurs, bassiste Dani Berkhout en een man, Frank Cupido, achter het drumstel. De Nederbeat is vooral de beat, alle nummers zijn in het Engels. Van de eigen, vaak meerstemmige, nummers zijn singles ‘On My Own’ en ‘Sheila Baker’ en een nummer over de Hoornse feestdag ‘Drapery Day’ (Lappendag) de meest catchy, de cover van The Delmonas ‘Lies’ is ook lekker. De teksten zouden duister zijn met een knipoog, maar dat valt helaas niet goed te verstaan. Wel valt Berkhout op, haar bas is dragend én zorgt voor de melodie in de korte, tijdloze songs van The Spylocks.

Peach Kelli Pop is voor het eerst in Nederland. De meidenband kent steeds wisselende bezettingen, met Allie Hanlon als liedjesschrijver, frontvrouw en middelpunt. Sommige bandleden uit Los Angeles en omstreken zijn voor het eerst in Europa, hoewel ze ook in andere bands spelen. De ontvangst is kalm en afwachtend, Hanlon maakt opmerkingen over de reis en probeert de stemming los te maken door te vragen “What’s the favorite local beer they serve here?” De stemmen zijn wat iel en de gitaren moeten vaak gestemd na de lange vlucht, er is een kleine opmerking over jet lag. Voordat dit allemaal negatief klinkt: de inzet, het optimisme en de liedjes, het is allemaal geweldig! Peach Kelli Pop maakt snelle punk met zoet klinkende teksten, soms een sixties gevoel en meerstemmige meisjeszang. De melodieën zijn meteen raak en een liedje is voorbij voordat je het door hebt. Ramones gemengd met Phil Spector Girl sounds, niks gelogen door Grey. De derde plaat Peach Kelli Pop III verscheen in april op het überhippe Burger Records label en staat vol vlotte, pakkende liedjes over videogames (‘Princess Castle 1987'), tekenfilms (‘Sailor Moon’) en de ‘ideale vrouw voor mannen’ (‘Plastic Love’). Het publiek reageert vanavond weinig punk, op een enkele bescheiden uitschieter na. Applaus is er wel, want Peach Kelli Pop is een toffe live band met aanstekelijk lekkere songs. Weer een buitenkans in Electron. En de volgende ochtend aten ze hagelslag bij Grey, het logeeradres, voordat het vijftal afreisde naar Incubate in Tilburg. Aanrader voor daar, om 01:15 uur in Extase! Of zondag in Groningen.

Gezien: The Spylocks, Peach Kelli Pop. Electron, vrijdag 17 september 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda