Serieuze Black Metal Thrashbangers in Mezz Serieuze Black Metal Thrashbangers in Mezz

Weinig mensen in de Kleine Zaal

, Tekst en foto's: Tessa Gorissen

Serieuze Black Metal Thrashbangers in Mezz

Weinig mensen in de Kleine Zaal

Tekst en foto's: Tessa Gorissen ,

Iedere maand wordt de kleine zaal van Mezz weer omgetoverd tot metalkroeg. Dit keer stond Thrashbangers in het teken van Luctus. Samen met support acts Six Million Juice en Spermafrost maakten ze er op 12 september een feestje van, zoals alleen echte metalheads dat kunnen.

De eerste band van vanavond is Six Million Juice. Deze crustband, met leden van het Bredase Hammered, wordt door velen omschreven als herrie. Gehuld in bivakmuts staan de mannen op het podium en draagt zanger Lennard Goossens een Duitse legerhelm. Vanavond spelen ze, naar eigen zeggen, een speciale black metal set. Toch blijft het grotendeels bij de crust punk. De nummers zijn erg kort, soms maar een minuut en wisselen zanger en drummer nog even van plek voor een nummer. Om de zoveel tijd wordt er een jodekoek het publiek in gegooid door de band. Een leuke opener voor deze black metal avond.

Na een korte ombouw is het tijd voor Spermafrost. De zaal is ondertussen voller, maar lang niet uitverkocht. Deze Belgische black metal band combineert zijn muziek met oldschool rock ’n roll. In tegenstelling tot het eerste optreden zien deze mannen er uit als stereotype metalheads. Geen schmink of maskers, gewoon mannen met lang haar en een baard. De muziek komt enigszins catchy en dansbaar over. Een leuke afwisseling met de eerste band. Een ander verschil: deze band staat veel serieuzer op het podium. De show is strak, de mannen hebben duidelijk veel ervaring.

Het is duidelijk dat Spermafrost veel mensen fans had meegenomen. Als Luctus op het podium verschijnt, zijn veel mensen namelijk alweer weg. De mannen zijn volledig gehuld in de schmink. Ze kijken serieus en enigszins over het publiek heen. Technische mankementen kunnen niet uitblijven. De basgitaar van zanger Kommander L. lijkt het even te begeven. Maar na enige tijd is dit weer verholpen. Ondertussen entertainen de gitaristen de zaal. De show zit verder goed in elkaar en het publiek dat aanwezig is vermaakt zich prima. De band speelt een gevarieerde set waar, buiten de technische problemen, weinig fouten in ontdekt kunnen worden.

Samen met de mannen van Six Million Juice die hun (ge)zicht enigzins beperkten met hun bivakmutsen, het naakte gelaat van Spermafrost zag het alziende oog, gedragen door de zanger van Luctus, dat het een geslaagde avond was!

Gezien: Six Million Juice, Spermafrost en Luctus, Thrashbangers, Mezz Kleine Zaal. Zaterdag 12 september 2015. 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda