Little Giant laat zich meedrijven op de stroom Little Giant laat zich meedrijven op de stroom

Bredanaar met nieuwe ideeën op Club 3voor12/Breda

, Interview: Daniël Hereijgers

Little Giant laat zich meedrijven op de stroom

Bredanaar met nieuwe ideeën op Club 3voor12/Breda

Interview: Daniël Hereijgers ,

We stellen Little Giant aan je voor. Deze muzikant uit Breda speelt vrijdag 18 september op Club 3voor12/Breda in Mezz Kleine Zaal, samen met At First en Fake Billy & The False Prophets. One-man-band Little Giant is het alter ego van Pepijn van Keppel, die begon met muziek maken tijdens zijn wereldreis. Van straatmuzikant tot conservatoriumstudent, dit talent staat aan het begin van een muzikale carrière. Little Giant is een mengeling van bluesy tunes en folksongs, voornamelijk geïnspireerd door reisverhalen.

Wanneer werd Pepijn de muzikant Little Giant, tijdens je reis? En hoe kwam je daar achter?
“De naam Little Giant heeft voor mij vele betekenissen. Het is ontstaan in Australië, toen ik merkte hoe klein ik werkelijk was in deze grote wereld. Het berust op een paradoxaal idee, dat mijn geest lang geteisterd heeft. Het begon als een logo voor mijn airbrush kunst die ik op straat verkocht en snel daarna werd het ook mijn artiestennaam. De muzikant op zich zat altijd al in mijn hart, maar pas tot voor kort heb ik daar werkelijk gehoor aan gegeven en weet ik dat dit het pad is dat ik als Kleine Reus bewandelen zal.”

Waar luister je naar en hoe kwam je daarbij? Heeft je wereldreis je smaak nog beïnvloed?
“Mijn vader heeft altijd naar de goeie jaren zeventig en tachtig pop-rock geluisterd, zo sluimerden Hendrix en Dylan er bij mij al snel in. Mijn interesse is vrij breed, maar focust zich rond blues en roots muziek. Zeker ben ik door het reizen meer geopend voor wereldse muziek, vooral ben ik geïnspireerd door veel reizende, jonge gasten in one-man-band set up. Zoals Shaun Kirk, Kim Churchill en Daniel Champagne die er 100% voor gaan, levend uit een busje, altijd onderweg hun passie achterna. Dat is hoe het moet zijn!”

Waar gaat het heen, met de muziek en optredens? Ik las dat je jezelf ziet als toekomstig conservatoriumstudent?
“Na twee jaar dwalend on the road, miste ik een bepaald doel. Ik heb besloten de dobbelstenen te gooien en me aan te melden voor het Utrechtse Conservatorium. Niet zonder succes, in september ben ik inderdaad begonnen. Ik ben nog lang niet waar ik zou willen zijn, weet ook niet of ik daar ooit zal komen, maar ik stel mezelf tentoon en daar wordt positief op gereageerd. Ik krijg steeds meer gigs aangeboden et cetera. Waar het vanaf nu heen zal gaan is lastig te zeggen, ik laat mezelf maar meedrijven op de stroom en vanzelf kom ik ergens terecht.”

Wat kunnen we 18 september verwachten?
“Zelf wil ik wat nieuwe, nog niet uitgewerkte, ideeën ten gehore brengen. Ik hoop wat nuances te kunnen leggen tussen ingetogen en intensere nummers, van blues tot singer-songwriter en daarmee een luisterend oor te trekken.”

Zijn er andere Bredase en omstreken acts en bands die je leuk vindt en waarom?
“Eerlijk gezegd ben ik niet helemaal thuis in de Bredase scene, maar graag kijk ik naar Myllie Tunes die altijd karaktervol op het podium staat. Regelmatig luister ik naar ‘The Power of a Loaded Gun’ van Dishking, ideale muziek voor achter het stuur. En niet te vergeten mijn mentor die me de fijne kneepjes van het 'slide-guitar' bijbracht, de grootste bluesheld van Thailand, die hier wat onbekend is: Celeste Jense.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda