Fake Billy & The False Prophets speelt zich graag in het zweet Fake Billy & The False Prophets speelt zich graag in het zweet

Tilburgse garage sleaze op Club 3voor12/Breda

, Interview: Daniël Hereijgers

Fake Billy & The False Prophets speelt zich graag in het zweet

Tilburgse garage sleaze op Club 3voor12/Breda

Interview: Daniël Hereijgers ,

We stellen Fake Billy & The False Prophets aan je voor. Deze band uit Tilburg speelt vrijdag 18 september op Club 3voor12/Breda in Mezz Kleine Zaal, samen met Little Giant en At First. Ze begonnen ergens in 2014 en beloven rauwe energie, puntige songs en catchy hooks. Kelders, cafés en festivals hebben ervoor gezorgd dat er een messcherpe liveband staat: garage/trash/rock ’n roll. Aan het woord: zanger Martijn Crins.

Jullie biografie op Facebook is bewust vaag gehouden? Ik wil het toch proberen. Hoe kennen jullie elkaar?
“Hoe we elkaar exact hebben leren kennen, weet niemand meer precies. Het nachtleven doet wonderen. Mathijs en ik zaten al in de eerste versie van Fake Billy & The False Prophets, toen we nog niks echt serieus namen... Nadat bij ons eerste optreden, om 04.45 uur in de ochtend, de tent afgebroken werd en het bloed letterlijk langs de muren droop, moeten Dylan en Guus dit bloed op een of andere manier geroken hebben. Feit is, wij hebben elkaar gevonden!”

Een lijfspreuk van Fake Billy & The False Prophets is “Broek uit. Dansen!” Waar luisteren jullie zelf naar om inspiratie te krijgen voor deze band?

“Waar we zelf naar luisteren dat gaat nog al wat kanten op. Dylan (van Meurs, drums) en Mathijs (Leeuwis, gitaar) schudden elkaar graag de handen met Amerikaanse muziek, en dan de ouwe, rauwe roots muziek uit het zuiden van Amerika. Guus (van Mierlo, basgitaar) is de Maradonna onder ons, die gaat van garage naar free jazz, die kan alles. Dylan en ik luisteren weer graag hiphop, Wu-Tang met name, maar ook de laatste A$AP Rocky, vooral het nummer ‘L$D’ en Kendrick Lamar... En Stereo Monster Men doet het ook goed en zo kunnen we nog wel even doorgaan.”

Fake Billy zit in Proud Of The South en lijkt nu al een veel geboekte act voor de Popronde terwijl veel steden nog geen programma bekend hebben gemaakt. Waar gaat het heen, met de muziek en optredens? Wat zou je willen?
“Waar we naar toe willen? Niet veel anders dan alle andere bands denk ik: zoveel mogelijk spelen op zoveel mogelijk toffe plekken, festivals volgende zomer, platen maken die interessant en gevarieerd genoeg blijven om er benieuwd naar te blijven... Tours in het buitenland. En we zouden als band graag eens een survival weekend in de Ardennen willen doen, maar dat heeft verder niks met muziek te maken.”

Wat kunnen we 18 september verwachten in Mezz?
“Sowieso: je haalt uit dingen wat je er zelf in stopt, zaaien en oogsten en dat soort dingen... Wij zullen ons in elk geval het zweet in spelen om de tent op z’n kop te krijgen, als iedereen een beetje meewerkt dan zie ik weinig grenzen.”

Zijn er andere Bredase en omstreken, laten we zeggen tot en met Tilburg, acts en bands die je leuk vindt en waarom?
“We zijn toch vooral met onszelf bezig op het moment. Onze stadgenoten The Black Marble Selection zijn erg oké natuurlijk, uit Eindhoven gaat The Long Life Heads nog veel doen hoop ik, en Iguana Death Cult is te gek maar die komen niet uit de buurt.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda