Funken met Mother's Finest in Mezz Funken met Mother's Finest in Mezz

Interactie siert de show

, Tekst en foto's: Tessa Gorissen

Funken met Mother's Finest in Mezz

Interactie siert de show

Tekst en foto's: Tessa Gorissen ,

Mother's Finest bevindt zich al 45 jaar in de wereld van funk en rock. Het debuutalbum 'Mother's Finest' uit 1972 is moeilijk op vinyl te vinden en het tweede studioalbum wordt gezien als een object voor verzamelaars. Met het nummer 'Baby Love' braken ze pas echt door en werd 'Hard Rock Lover' een groot succes. Hoewel de band in Amerika weinig succes had, zijn ze in Nederland één van de succesvolste bands uit de jaren '70. Op 25 oktober stond de band in de Jupiler Zaal van Mezz.

Rond een uur of half negen begint de lichtshow, waarmee wordt aangekondigd dat de show van Mother’s Finest begint. Verschillende kleuren licht schijnen op de bandleden, die een voor een het podium betreden. Als je de bandleden zou zien, zou je verwachten dat ze geen show meer kunnen geven. Vijf oude mannen en een oude vrouw verschijnen voor het publiek. Maar de bandleden bewijzen het tegendeel: ze zijn energiek en springen de hele show over het podium. Geen sporen van ouderdom. Het publiek gaat uit zijn dak bij deze funkband. De grote hits worden stuk voor stuk meegezongen en bij 'Baby Love' springen de meesten mee.

De band heeft haar succes vooral te danken aan de leuke interactie met haar fans. Geregeld maken zij een praatje en houden ze de handen vast van mensen die vertellen hoe lang ze al naar hun shows komen. De band geniet er zichtbaar van en is oprecht geïnteresseerd in de verhalen. Ook neemt Mother’s Finest uitgebreid de tijd om het publiek mee te laten zingen met 'Mickey’s Monkey'. Zelfs als er een paar mensen uit de zaal expres de verkeerde tekst zingen blijft de band verder gaan. De band is professioneel en weet de sfeer er goed in te houden met humor.

Een toegift van bijna twintig minuten kan bij de zo goed als foutloze show niet uitblijven. Zodra de band een medley van 'Born To Be Wild' van Steppenwolf en 'Satisfaction' van The Rolling Stones speelt, wordt het publiek wild. Mensen springen en dansen en de meesten zingen uit volle borst mee. Met een luid applaus komt de show tot een eind. Na de show blijven de bandleden nog even op het podium om de fans persoonlijk te bedanken en een hand te geven.

Gezien: Mother’s Finest. Mezz Jupiler Zaal, zondag 25 oktober 2015.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda